Dua Isteri Berebvt Nak Jag4 Ibnor Riza Ketika S4kit

Divji dengan peny4kit k4nser limf0ma tahap empat, penyanyi Ibnor Riza berkata banyak hikmah diperoleh semenjak didvga dengan s4kit.

Memetik BH Online, Ibnor berkata sebelum ini dia tidak ambil tahu tentang hal kesih4tan. Malah, dia terlalu sibvk menc4ri rezeki sehingga lek4 dengan tvntutan agama.

“Kini, saya banyak mengisi masa terlvang dengan membaca al-Quran dan qada solat. Saya sedang menghafal beberapa surah. Antaranya al-Mulk, al-Khafi dan surah lain. Sekurang-kurangnya, andai  menutup mata, ada bekal4n dapat dibawa bersama,” katanya.

Menurut penyanyi berusia 62 tahun itu, dia bersyukur dengan uj1an tersebut kerana dapat membawanya kembali ke jalan Allah serta memperb4iki ibadah.

“Mungkin Allah duga saya dengan peny4kit untuk menj3ntik hati saya. Walaupun bersekolah agama, saya sering terlek4.

“Jadi, masa yang ada digunakan untuk memperbaiki semula ibadah seperti mengg4ntikan solat dit1nggalkan dan menghafal beberapa surah penting,” katanya.

Sementara itu, Ibnor berkata hubvngan kekeluargaannya lebih rap4t selepas divji dengan s4kit malah bersyukur kedua-dua isterinya berebvt mahu menj4ganya.

“Mereka berdua terlalu baik, saya rasa tidak layak mendapat wanit4 sebaik mereka. Kedua-dua isteri saling berebvt hendak menjag4 saya. Isteri pertama sanggup berulang-alik dari Brunei demi menjag4 saya.

“Hubvngan kedua-dua isteri sangat baik dan mesr4. Saya berkahwin dengan isteri kedua, Sarimah Sulaiman kira-kira 14 tahun lalu. Mereka langsung tidak pernah bermasam muka,” katanya.

Dalam pada itu, bapa kepada dua cahaya mata itu sudah pasti mengharapkan agar Allah memberikan pelu4ng untuknya sembvh.

“Saya sentiasa berdoa agar diberi pelu4ng kembali sih4t dan seterusnya, dapat bekerja semula untuk meny4ra keluarga.

“Ketika dis4hkan s4kit, macam-macam pula urvsan datang serent4k. Kami berpindah ke rumah baharu dan anak pula naik sekolah. Dengan tidak boleh bekerja, sedikit sebanyak membuatkan saya tertek4n,” katanya.

Terdahulu, Ibnor dikej4rkan ke Unit Raw4tan Rapi (ICv) H0spital Port Dickson selepas pengs4n di rumah pada 19 Februari lalu.

Sebelum ini, Ibnor diser4ng pelbagai jenis peny4kit seperti kenc1ng m4nis, tahap kol3sterol tinggi, bu4sir, dar4h tinggi dan migr4in yang tervk.

Sumber : bh online

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *