Netizen ‘supp0rt’ bel1 baju tidur kanak-kanak, Ali Puteh tadah tangan syukur

Umum mengetahui kemelvt yang mel4nda keluarga Ali Puteh dan b4lu arw4h abangnya, Siti NorHidayah berkaitan k3s m4hkamah yang mendes4k Ali Puteh dan keluarga untuk mel4ngsaikan jvmlah sam4n sebanyak RM60,000.

Malah, baru-baru ini, Ali Puteh berasa kes4l kerana kerjaya seninya turut terjej4s akib4t k0nflik yang mel4nda ini. Namun dia mengambil inisiatif untuk bern1aga demi kelangsungan hidup.

Menerusi laman TikTok Ali dilihat menjval pelbagai pilihan pakaian tidur kanak-kanak. Dia juga turut menjvalnya dengan harg4 RM28 untuk tiga pasang baju.

@ohbulanofficial Pelawak Ali Puteh memilih untuk berniaga sebagai usaha menjana pendapatan ???? #ohbulan #sembangentertainment #aliputeh #keniaga #baju #kanakkanak #jana #pendapatan ♬ original sound – OHBULAN!

‘Ramb4ng mata nak beli baju tidur anak!’

Ali Puteh atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan ini juga menadah tangan tanda syukur apabila ramai yang memb3li jualannya. Antara koleksi pilihan kartun yang dijualnya termasuklah Boboiboy, Ana Muslim, Baby Shark dan banyak lagi.

Bukan itu sahaja, pelawak yang berusia 34 tahun itu turut mendoakan pelanggan yang membeli jualannya sentiasa dimurahkan rezeki selalu.

“Alhamdulillah ada 0rder lagi, ya Allah semoga murah rezeki awak. Terima kasih banyak.”

Warganet doa yang baik-baik…

Sementara itu, menjengah ke ruangan k0men,  rata-rata net1zen mel0ntarkan kata-kata yang p0sitif buat adik kepada Allay4rham Abam Bocey ini untuk terus berjvang dan kvat dalam membangunkan pern1agaan bagi kelangsungan hidup.

 

‘Mur4hnya ju4l!’

Ada juga yang mengatakan h4rga tiga pasang baju yang dijval Ali Puteh itu berbaloi.

Terdahulu, Ali Puteh telah disam4n Siti Nor Hidayah berhubvng kenyataan yanag dibuat pelawak itu yang menggambarkan wanita tersebut adalah seorang isteri yang tam4k dengan h4rta pus4ka suaminya menerusi akaun Instgram.

Ali Puteh dan keluarga juga turut memf4ilkan sam4n terhadap Aliff Syukri dan Siti NorHidayah atas dakw4an konspirasi sehingga menjatvhkan marvah, meng4ib serta memfitn4h mereka sekeluarga.

Sumber : TikTok @Oh Bulan!

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *