Wanita M4ngsa Der4 Sehingga K0ma Akhirnya Bercer4i, Lulus Tuntutan Fasakh

Wanita yang menjadi mangsa penderaan suami sehingga koma, Jahidah Nordin akhirnya bercerai setelah Mahkamah Syariah meluluskan tuntutan fasakh yang difailkan oleh ahli keluarganya.

Perkara itu turut diuar-uarkan adik Jahidah, Fauziah Nordin menerusi satu hantaran di media sosial Facebook miliknya.

Alhamdulillah. Tuan Hakim sahkan tuntutan cer4i fasakh Kak Jahidah hari ini. Kakak Jahidah bukan lagi isteri. Terima kasih Ya Allah. Alhamdullilah cer4i.

Keputusan persetujuan Fasakh itu dibuat secara tertutup oleh Hakim Hamizan Mohd Nor setelah mempertimbangkan keterangan bertulis yang disediakan oleh adik mangsa.

Terdahulu, bekas suami Jahidah telah bertindak memukvl bahagian kepala, muka dan tangan termasuk menghentak kaki pada belakang Jahidah yang pada ketika itu hamil enam minggu sehingga ceder4 par4h.

Jahidah kemudian terlantar koma sehingga ke hari ini akibat sebahagian tempurung kepala yang terpaksa dibuang akibat pendar4han susulan kecederaan parah tersebut.

Suami mangsa, Rosmaini Abd Raof yang kini masih bebas dilaporkan mengaku tidak bersalah atas pertuduhan mendera Jahidah di Mahkamah Sesyen Johor Bahru, Johor pada 17 Jun lalu.

Sumber : Sinar Plus

About admin

Check Also

Wanita Meng4du Terima Tegvran Lelaki Gat4l Ketika Di Bazar Tapi Netizen Pula Sal4hkan Tudung Singk4t

Bulan puasa ni kita bukan hanya perlu menah4n lapar dan dahaga tapi ada banyak perkara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *