Dengan Sekali Lafaz Raysha Rizrose Sah Bergelar Isteri kepada Nabil Jeffri

Tahniah diucapkan buat pelakon Raysha Rizrose yang sah bergelar isteri pelumpa kereta Formula 2, Nabil Jeffri dengan sekali lafaz sebentar tadi.

Memetik Media Hiburan, pasangan itu dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Mohd Fariz Arshad, dengan disaksikan oleh Pendaftar Nikah Cerai Rujuk, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI), Ustaz Muhammad Fairudz Saderi.

Pada majlis tersebut, pengantin lelaki menyerahkan mas kahwin RM2,222 bersama tujuh dulang hantaran dibalas jumlah yang sama.

Cantik menawan mengenakan busana putih rekaan Teh Firdaus, Rasya meluahkan rasa segala perancangan berjalan dengan lancar. Rasya juga berharap dengan melangkah ke fasa baru akan mematangkan dirinya dan juga suami.

“Syukur segala-galanya yang dirancang salama ini dipermudahkan.

“Saya dengan kerendahan hati amat terharu kerana sejak mengumumkan berita pertunangan, banyak mesej dan doa yang baik-baik dipanjangkan ramai. Saya doakan kebaikan sama berbalik kepada semua.

“Semoga permulaan fasa baharu membina masjid ini akan terus mematangkan saya dan suami, insya-Allah,” katanya.

Raysha sempat berkongsikan dia dan suami berkenalan pada tahun 2013 di laman Twitter ketika itu dia masih menuntut di sekolah menengah.

“Kami kenal dari tahun 2013 menerusi akaun Twitter. Ketika itu saya masih menuntut di sekolah menengah.

“Biasalah dalam tempoh sedekad itu, hubungan kami ada turun naik. Tapi pada akhirnya kami banyak bertolak-ansur. Kepercayaan dan komunikasi menjadi teras kepada hubungan kami,”katanya.

Sumber : Xtra

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *