Opai Terkejut Tengok Harga Nasi Di Brunei Jauh Lebih Murah

Kisah rumah tangga pelakon, Fatin Afeefa dan suaminya, Aliff Awang sememangnya menjadi perhatian di media sosial. Apa saja dikongsikan pasti akan diperkatakan ramai.

Baru-baru ini perkongsian Aliff menjadi perhatian apabila memuat naik video ketika berada di Brunei dimana dia sempat mencuba hidangan di sana.

@aliff_awang Malaysia baru nak buat “Menu Rahmah” Itupun RM5. Brunei nasi seringgit je siak ? brunei masih murah @bukan fatin afeefa ♬ Super Rich Kids – Frank Ocean

Apa yang menarik, Aliff atau lebih mesra dengan nama panggilan Opai terkejut apabila mendapat tahu harga nasi bersama lauk ayam di Brunei hanyalah $1.20.

Menurut Opai lagi, dia membeli tujuh bungkus nasi dengan harga $8.40 sahaja serta sempat memuji nasi digunakan adalah beras wangi dan kedai makan tersebut lengkap dengan penghawa dingin.

Opai juga sempat berseloroh mengatakan orang Malaysia perlu mengahwini rakyat Brunei jika mahu jimat duit. Malah, dia juga turut berseloroh mengatakan dia mahu tinggal di Brunei.

Perkongsian Opai itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mengatakan sepatutnya mengambil kira mata wang yang berbeza digunakan kedua-dua negara.

Bagaimanapun, ada yang mengatkana harga tersebut murah jika tidak ditukarkan kepada Ringgit. Tidak kurang juga, ada yang memberi komen sindiran kepada suami Fatin Afeefa itu.

Sumber : Xtra

About admin

Check Also

Selepas video tular, Alif Satar akhirnya jumpa ‘kembar’ versi perempuan

Artis versatil, Alif Satar akhirnya bertemu dengan gadis bertudung yang dikatakan memiliki wajah seirasnya selepas remaja tersebut tular di media …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *