Influencer Dakwa Tiada Zuriat Faktor Wanita Awet Muda, Anggap Anak Itu Beb4n

Baru-baru, seorang influencer dari Indonesia yang dikenali sebagai Gita Savitri menjadi buah mulut netizen di media sosial gara-gara mendakwa wanita yang sudah berkahwin dan tidak mempunyai anak adalah salah satu faktor menjadi awet muda.

Bukan itu sahaja, menerusi laporan Astro Gempak, Gita berpendapat wanita tanpa anak dapat tidur yang cukup iaitu selama lapan jam tanpa gangguan daripada anak.

Difahamkan, kenyataan yang dikeluarkan oleh Gita selepas menjawab sebuah komen daripada pengikutnya di Instagramnya telah mencetuskan rasa kurang senang dalam kalangan netizen.

“Saya yang berumur 24 tahun pun kalah dengan Kak Gita, padahal sudah berusia 30 tahun. Awet muda sangat ni,” ujar komen seorang individu.

Disebabkan itu, Gita yang berusia 30 tahun telah membalas komen individu tersebut dengan memaklumkan tidak mempunyai anak adalah cara smulajadi untuk mengekalkan awet muda.

Apa yang mengejutkan ramai, Gita dan suaminya, Paul Andre pernah mendedahkan kepada umum menerusi siara langsung bersama pengikutnya di laman sosial memberitahu mereka tidak mahu mempunyai anak dan menganggap ia sebagai beban.

“Anda boleh tidur lapan jam sehari dan tidak tertekan mendengar jeritan anak. Pada saat wajah berkedut, kita ada duit untuk melakukan botoks.
“Iya, bagi saya anak itu beban. Bagi korang anak itu anugerah, buat saya beban sebab itu saya tak mahu untuk mempunyai anak,” jelasnya lagi.

Sekadar info, Gita pernah mendedahkan dia dan suaminya telah membuat keputusan untuk tidak mempunyai zuriat pada tahun 2021 lalu.

Sumber: Astro Gempak (Maliah Surip)

About admin

Check Also

Wanita M4ngsa Der4 Sehingga K0ma Akhirnya Bercer4i, Lulus Tuntutan Fasakh

Wanita yang menjadi mangsa penderaan suami sehingga koma, Jahidah Nordin akhirnya bercerai setelah Mahkamah Syariah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *