Anak melecvr tahap tiga, ibu kecew4 ada pihak gesa tarik lap0ran p0lis

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 9 tahun dilaporkan ceder4 par4h gara-gara terkena as1d pembersih paip sinki jirannya yang berada di bahagian atas.

Difahamkan, kejadian berlaku di Kota Perdana, Seri kembangan, Serdang apabila paip pembentung sinki ‘jiran atas’ kediaman mereka pecah disebabkan oleh kesan reaktif serbuk soda ber4sid yang dibeli secara atas talian.

Kes4n daripada itu, ia telah mereb4k ke rumah m4ngsa dan kebetulan m4ngsa sedang sedang menggoreng telur di bahagian dapur kemudiannya terkena percikan as1d selain paip yang berada betul-betul di bahagian atas dapur tempat m4ngsa memasak tiba-tiba sahaja meletvp.

Susulan itu, kanak-kanak lelaki Muhammad Haidar Munir, 9, dan adiknya, Marissa Nur Humaira Munir, 7, dikejarkan ke H0spital Serdang sebelum dirujuk ke Hospital Tunku Azizah.

Menurut Nurul Hidayah, hasil pemeriksaan dilakukan terhadap anak lelakinya, doktor mendapati hampir keseluruhan bahagian kepala melecvr termasuk rambut Haidar yang mengeras seperti plastik terbak4r.

Tambahnya, Haidar mengalami lecvr tahap tiga dan kini berada dalam unit rawatan rapi (ICU) untuk rawatan lanjut, manakala adiknya ceder4 di bahagian paha kanan.

Minta tarik lap0ran p0lis..

Bagaimanapun, ibu m4ngsa meluahkan kekesalan apabila ada pihak menggesanya untuk menarik kembali laporan p0lis yang telah dibuat berhubung insiden berkenaan.

“Tak tertanggung s4kit yang Haidar tanggung dan orang yang berkenaan sanggup suurh Dayah tarik balik lap0ran p0lis demi nak selamatkan diri sendiri!!
“Tak berperikemanusiaan langsung.. Dayah ni dahlah cukup trauma dengan apa yang terjadi, boleh pula orang tu nak desak Dayah tarik lap0ran p0lis. Lagilah Dayah tertekan sekarang ni,”ujarnya.

Mahu tuntut keadilan buat anaknya, ibu mangsa meminta jasa baik orang ramai sekiranya mengenali mana-mana pegu4m berkaliber boleh membawa kes berkenaan ke m4hkamah.

Tegasnya, tindakan tersebut telah menyebabkan anaknya mengalami kecacat4n kekal.

Sumber: Facebook Nurul Hidayah

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami  juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Wanita M4ngsa Der4 Sehingga K0ma Akhirnya Bercer4i, Lulus Tuntutan Fasakh

Wanita yang menjadi mangsa penderaan suami sehingga koma, Jahidah Nordin akhirnya bercerai setelah Mahkamah Syariah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *