‘Bising’ staf pasaraya tak bantu angkat barang, netizen ‘sekolahkan’ usahawan wanita

Jarang kita pergi ke pasaraya besar ada perkhidmatan membantu pelanggan untuk membeli barang dengan membawanya ke tempat parkir kenderaan.

Kebiasaannya pekerja disana menjalankan tugas mereka mengikut jobscope masing-masing dan tidak mencampuri urusan pelanggan.

‘Bising’ pekerja tak tolong angkat barang

Namun, menerusi video yang tular di laman Twitter, seorang pengguna telah berkongsi beberapa video ‘bebelan’ seorang usahawan  wanita yang tidak berpuas hati dengan pekerja sebuah pasaraya yang tidak membantunya membawa barangan yang dibeli.

Tindakan itu nyata kurang disenangi sesetengah pihak kerana usahawan itu membandingkan layanannya terhadap pelanggan di kedai makan miliknya dengan pasaraya besar.

Bandingkan layanan di kedai dia

Dalam video yang dimuat naik kembali ke akaun @si_shorty, usahawan wanita itu mengatakan yang dia membeli barang menggunakan troli sebanyak RM5,000 namun pekerja pasaraya langsung tidak membantunya.

Ujar pengguna Twitter itu lagi, tindakan usahawan itu membuat perbandingan sangat tidak wajar kerana pasaraya telah memberikan troli untuk kemudahan pelanggan sedangkan kedai makan miliknya menjual barangan yang bersaiz kecil serta mudah dibawa.

Lebih2 pula minta

Bebelan usahawan wanita terbabit seolah-olah mengatakan pekerja pasaraya tidak mempunyai timbang rasa kerana tidak membantunya membawa barangan ke kenderaan.

Jadi, warganet terbabit menganggap permintaan usahawan itu sangat keterlaluan memandangkan  tidak ada polisi yang mengatakan pekerja pasaraya perlu menolak troli pelanggan yang membeli barang lebih dari RM5,000.

Memang ada rupanya orang macam ni

Perkongsian pengguna Twitter itu telah mendapat respon yang pelbagai daripada warganet yang lain. Rata-rata bersetuju dengan pemilik akaun @si_shorty kerana merasa apa yang dibebelkan usahawan wanita itu berlebihan kerana barang yang dibeli adalah tanggungjawab mereka.

Mereka juga merasa ‘rim4s’ apabila wanita berkenaan membuat perbandingan pasaraya dengan kedai makanan miliknya serta layanan yang diberikan kepada pelanggan.

Dia ingat ni kedai runcit ke semua orang kenal dia

Kedai tak ada polisiti angkat barang pelanggan

Pertama kali pergi pasaraya besar ke?

Lain kali order online 

Cakap kas4r2 kekonon style Utagha

Sumber: Twitter @si_shorty

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami  juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Did4kwa Sering Berz1na, Rupanya ‘Inflvencer’ Popvlar Dah Kahwin Dengan Peny0ndol?

Semalam, tervk inflvencer popular yang juga merupakan seorang usah4wan di TikT0k dikec4m net1zen susulan isv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *