“Saya Ada Menonton Sebab…,” – Sering Duduk Di Kerusi Juri, Siti Ulas ‘Komen Ker4s’ Mummy, ‘Mengenali Mas Idayu, Itulah Dia’

Penyanyi tersohor, Datuk Seri Siti Nurhaliza menyifatkan setiap penyanyi yang berada di kerusi juri pasti mempunyai cara mereka yang tersendiri di dalam melontarkan komen atau krit1kan.

Siti, 44, berkata karektor serta penilaian seseorang juri itu juga mungkin berbeza di antara satu sama lain.

“Saya percaya setiap juri akan ada kriteria atau cara mereka yang tersendiri. Penilaian masing-masing berbeza. Macam saya misalnya, pernah berada di posisi juri, karektor saya memang tak boleh mar4h macam itu, bukan diri saya.

“Akan tetapi kalau kak Mas Idayu, itulah diri dia. Cuma tinggal lagi, tervk tak tervklah (komen yang diberikan). Masing-masing pun ada cara dan pada masa sama mungkin tahap ketahanan individu (dalam menerima komen) pun berbeza.

“Ada yang boleh menerimanya daripada sudut yang positif dan ada yang tidak boleh terima keadaan yang sedemikian,” katanya kepada MH.

Siti berkata demikian sebagai mengulas kritikan pedas yang diberikan Mas Idayu terhadap persembahan lagu Jampi versi keroncong yang dibawa Naim Daniel dan Sissy Imann menerusi Famili Duo, Ahad lalu.

Penyanyi lagu Anta Permana ini turut menambah, penonton sendiri pastinya bijak menilai baik burvk susulan ins1den yang berlaku pada saingan minggu keenam itu.

“Mungkin kita pun sudah dibiasakan dengan elemen yang semua perkara kita boleh cakap lepas atau boleh tulis apa sahaja. Ia sudah jadi perkara biasa pada zaman sekarang. Jadi ada yang mungkin rasa boleh tahan dengan kritikan. Begitu juga sebaliknya.

“Saya ada menontonnya secara langsung sebab Siti Sisters pun ada bertanding juga. Bila tonton tu terkejut juga. Bagi saya apa yang berlaku kita sendiri yang boleh menilai atau menerimanya daripada sudut positif dan negatif.

“Kalau daripada sudut baiknya, ia adalah cara untuk menegur dan mengajar sebab mungkin Mas Idayu melihat ia sudah pun persaingan di minggu keenam. Mungkin baginya prestasi yang begitu tidak sepatutnya dipersembahkan.

“Akan tetapi kalau daripada sudut negatif itu mungkin pihak yang ditegur itu tidak mampu menerima kritikan yang macam itu. Tapi mengenali Mas Idayu, itulah dia. Malah sebelum ini pun dia pernah bawa rotan untuk bimbing Black. Jadi terpulang pada penerimaan,” katanya lagi.

Sumber : Media hiburan

About admin

Check Also

“Makin Banyak Cakap, Takvt Tersel4k Kain Sendiri” – Sharnaaz Ahmad Tak Akan Tarik Diri Dari Sebarang Filem Arahan Syamsul Yusof

Pelakon Sharnaaz Ahmad menerusi media sosial Twitter ada diges4 sesetengah individu yang menyuruhnya menarik diri daripada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *