Mak Wan Men4ngis Hidup Susah, Nak Beli Ub4t Pun Tiada Duit

Tahun lalu merupakan tahun sukar buat pelakon veteran Mak Wan apabila diuji dengan pelbagai kontr0versi termasuk perkahwinan ketiganya yang hanya bertahan tiga bulan dan isu dengan bekas pembantu peribadinya sehingga kes dibawa ke mahkam4h.

Memetik mStar Online, pelakon berusia 62 tahun itu berkata susulan kontroversi terpalit dirinya perkara itu memberi kesan kepada kariernya apabila tiada lagi tawaran berlakon.

Lebih sed1h, disebabkan kesempitan wang dia sering menerima mesej daripada pihak yang mahu menarik balik barang-barang yang masih belum dilunaskan bayarannya.

“Kalau ada duit ia akan digunakan untuk bayar hut4ng sampai saya dapat banyak mesej memaklumkan mereka nak tarik barang-barang yang dibeli.

“Setahun saya diuj1 sampai saya sudah tak mampu nak bayar semua hutang. Tapi kalau ada duit saya akan terus bayar… sampai macam itu sekali kesusahan yang saya alami,” katanya.

Dalam pada itu, Mak Wan berkongsikan dia terpaksa berjimat cermat kerana perlu berulang-alik ke Taiping, Perak bagi menghadiri perbicaraan atas tuduh4n berkelakuan aib iaitu melud4h dengan terhadap seorang wanita yang masih berjalan.

Tambahnya lagi, setiap bulan dia perlu membeli ubat-ubatan penyakit di4betes, darah tinggi dan asm4 dihidapinya yang menelan kos tinggi.

“Selain kos ulang-alik ke Taiping, saya juga perlu berjimat sebab nak beli ub4t setiap bulan dan selebihnya digunakan untuk teruskan kehidupan,” katanya.

Sementara itu, Mak Wan berkata dia yang tinggal bersendirian menyibukkan diri dengan aktiviti keagamaan serta mendekatkan diri kepada Allah agar dia tidak menghadapi kemurvngan.

“Saya cuba untuk tidak men4ngis atau memikirkan masalah yang berlaku selain mendekatkan diri kepada Allah. Sekurang-kurangnya Allah tak tinggalkan Mak Wan. Allah masih bersama Mak Wan. Semoga Allah tak benc1 Mak Wan,” katanya.

Mak Wan turut berharap agar penerbit atau syarikat produksi sudi memberikan tawaran berlakon untuk menyara kehidupan serta menampung kos membeli ub4t-ubat4n.

“Kepada penerbit diluar sana, kalau tak dapat beri banyak, cukuplah berlakon telefilem untuk bagi saya kerja. Itu sahaja saya mohon, dapat saya beli ubat,” katanya

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *