Poligami yang memec4h-bel4h itu bukan mengikut sunnah – Ibu Syamsul Yusof

Berita tentang pelakon Puteri Sarah Liyana menfailkan tuntutan penceraian terhadap suaminya, Syamsul Yusof disebabkan krisis rumah tangga yang dialami sejak 4 tahun lalu termasuklah pernikahan pengarah tersohor itu dengan Ira Kazar di Thailand telah mendapat perhatian ramai.

Difahamkan, perkahwinan Syamsul dan Ira Kazar tidak mendapat restu daripada keluarga pengarah tersebut termasuklah ibunya, Datin Patimah Ismail.

Pesanan ibu tentang poligami

Bertitik tolak daripada tindakan Puteri Sarah yang menfailkan pencer4ian, Datin Patimah telah memuat naik satu ‘quotes’ yang diperoleh dari Instagram majalahnona berkenaan poligami yang memecah belahkan rumah tangga.

Islam tidak menyuruh berkahwin lebih daripada seorang, tetapi membenarkannya dengan bersyarat. Poligami yang memecah-belahkan bukan mengikut sunnah,” ujar quotes berkenaan.

Tak restu perkahwinan kedua Syamsul

Perkongsian itu berkemungkinan rentetan daripada tindakan menantunya Puteri Sarah yang menfailkan cerai terhadap anaknya, Syamsul selepas dikhianti dan bernikah lagi tanpa izin isteri pertama serta m4hkamah syariah.

Datin Patimah yang sebelum ini kerap menyuarakan sokongan kepada Puteri Sarah dengan terang mengatakan tidak menerima Ira Kazar sebagai menantu dan tidak akan memaafkan keluarga pelakon senior, Kazar Saisi kerana membuatkan menantu serta cucu-cucunya menderita.

Untuk rekod, prosiding pertama untuk tuntutan cer4i antara Puteri Sarah dan suaminya akan bermula sehari sebelum hari ulang tahun perkahwinan mereka yang kesembilan iaitu 8 Mac 2023.

Pelakon itu yang hadir ke M4hkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur semalam ditemani adik-beradiknya telah menyatakan keputusan dibuat adalah muktamad dan tiada peluang kedua lagi untuk suaminya.

Sumber: Instagram dpatimahismail

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Selepas video tular, Alif Satar akhirnya jumpa ‘kembar’ versi perempuan

Artis versatil, Alif Satar akhirnya bertemu dengan gadis bertudung yang dikatakan memiliki wajah seirasnya selepas remaja tersebut tular di media …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *