“Gurauan Jadi Realiti..” Isteri Tak Sangka Hadiahkan Kek Design Kvbur, Akhirnya Suami Pergi Selamanya

SETIAP kali beralih memasuki tahun baharu, ia bagaikan satu trend bagi rata-rata individu berkongsi ucapan atau highlight yang berlaku kepada mereka sepanjang tahun.

Ada yang berkongsi kisah suka dan dvka, kejayaan, keh1langan serta azam ingin cuba dicapai bagi tahun baharu.

Wanita ini tidak terkecuali berkongsi kisah yang terus segar dalam ingatannya apabila keh1langan suami pada 13 Januari 2022.

Menurutnya, dia tidak menyangka bahawa gurauan pada hiasan kek sempena menyambut ulang tahun kelahiran suaminya itu menjadi realiti.

“Siapa suruh letak kubvr (hiasan) atas kek. Kan dah betul-betul dekat kvbur (men1nggal dunia),” tulisnya pada video dimuat naik.

Jika diteliti pada gambar yang dikongsikan di TikTok, kek yang diberikan kepada suaminya pada 3 Januari tahun lalu dihiasi replika sekotak rokok serta dua buah batu nisan.

Walaupun ia hanya satu kebetulan, namun sudah pasti rasa bersalah membelenggu wanita ini kerana menurutnya dekorasi kek kvbur itu hanyalah sebagai peringatan supaya suaminya berhenti merokok.

“Maafkan sayang. Niat hanya nak suruh berhenti merokok,” jelasnya pada ruangan kapsyen.

Selain itu pada perkongsian sama wanita ini turut berkongsi tentang kehamilan anak pertama mereka pada Januari lalu setelah usia perkahwinan sembilan bulan.

Jelas wanita itu lagi yang memiliki masalah cyst, suaminya merupakan insan paling gembira ketika mendapat tahu mengenai berita kehamilan itu.

Lebih memilukan apabila suaminya, seolah-olah mengetahui bahawa dia bakal pergi meninggalkan isteri dan anak yang bakal dilahirkan dengan menitipkan pesanan.

Menurutnya, si suami meminta agar dia membuka buku (rekod kesihatan ibu) di klinik swasta ketika mereka membuat imbasan ultrasound di Klinik Primer Lembah Sireh Dr Siti Sabariah Ismail, Kota Bharu, Kelantan.

Detik hitam dalam hidupnya bermula apabila suaminya terpaksa ditidurkan pada 8 Januari disebabkan demam berpanjangan dengan suhu sekitar 40 darjah celsius selama dua minggu.

Dalam perkongsian sama, dia juga menunjukkan foto anak perempuannya yang selamat dilahirkan 8 Ogos.

Majlis aqiqah dibuat oleh keluarga arw4h bagi menyambut kehadiran insan baharu ini pada Disember baru-baru ini.

“Famili ayah (merujuk kepada suaminya) buatkan aqiqah untuk anak kita. Tunaikan janji ayah.

“Tapi ayah janji nak bersanding dengan mummy dan baby masa aqiqah. Tapi ayah tipu,” luahnya yang sedih dengan keh1langan suami.

Perkongsian wanita ini di TikTok berakhir dengan foto anaknya dipegang salah seorang ahli keluarga ketika melawat kvbur arw4h.

Sebagaimana dikongsikan, kvbur tersebut baru sahaja dibaik pulih setelah mengalami kerosakan berikutan banjir berlaku baru-baru ini.

Video:

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

“Memang Patut Bapak You M4ti” – Isteri Dedah Anak Zainal Abidin Ditanggung Bapanya, Jadi Biawak Hidup Sepanjang Kahwin

Isteri kepada pemain bola sepak Zaiza Zainal Abidin, Suzur Sofia mendedahkan bahawa anak kepada bekas jurulatih bola …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *