Komen berbaur luc4h, individu did4kwa staf universiti tempatan disias4t

Baru-baru ini, tular pula di media sosial seorang individu yang dipercayai kakitangan daripada salah sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) mengeluarkan komen berbaur luc4h terhadap seorang wanita ketika membuat siaran langsung di aplikasi TikTok.

Menerusi ciapan yang dimuat naik oleh seorang pengguna @kikoviolett di laman Twitternya, wanita terbabit yang merupakan seorang jurujual mendedahkan perkara tersebut kepada umum mengenai kejadian yang mem4lukan itu.

Dalam video tersebut, wanita itu meluahkan pelik serta terkejvt apabila lelaki terbabit menanyakan soalan saiz pakaian dalamnya memandangkan sudah setahun menjual di aplikasi itu dan tidak pernah penonton yang bertanya soalan privasi berkenaan.

Bukan itu sahaja, dia menegaskan pada malam tersebut, dia memakai pakaian yang menutup aurat dengan memakai tudung yang labuh.

Nah saya beri abang perhatian secukupnya

Susulan itu, wanita terbabit dengan ber4ninya mendedahkan wajah lelaki g4tal berkenaan dan dipercayai, dia salah seorang staf daripada universiti tempatan Malaysia.

Malah, apa yang lebih mengejutkan lelaki itu pernah menerima anugerah perkhidmatan cemerlang namun, pencapaiannya itu tidak mencerminkan akhlaknya dengan meninggalkan komen berbaur luc4h seperti itu.

Universiti terbabit akan ambil tindakan

Bagaimanpun, cakna dengan apa yang berlaku, universiti terbabit telah membuat keputusan akan mengambil tindakan selanjutnya dengan membuat siasatan dan berharap semua pihak bersabar serta tidak memanjangkan lagi isu tersebut.

Sumber: Twitter @universitiputramalaysia@kikoviolett

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Wanita M4ngsa Der4 Sehingga K0ma Akhirnya Bercer4i, Lulus Tuntutan Fasakh

Wanita yang menjadi mangsa penderaan suami sehingga koma, Jahidah Nordin akhirnya bercerai setelah Mahkamah Syariah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *