Netizen pelik, rumah wanita ditenggel4m air banjir jernih -“Kenapa bersih sangat?”

Tidak dapat dinafikan, apabila tibanya musim banjir melanda di Malaysia, banyak rumah akan terjejas tervk selepas barangan dan harta benda rumah musn4h akibat ditenggelami air.

Malah, b4njir yang datang bukan hanya membawa air semata-mata, ia datang sekali dengan pelbagai kotoran, kumbahan dan juga lumpur degil pada permukaaan dinding serta lantai dan aktiviti pembersihan perlu dilakukan dengan teliti.

Bagaimanapun, berlainan pula dengan kejadian yang berlaku oleh wanita ini, menerusi hantaran yang dimuat naiknya di laman TikToknya, dia berkongsi rumahnya ditenggelami b4njir di paras atas buku lali.

@cikraa_eyrazara Selepas 5 jam hujan tak berhenti juga #hujan2022 #banjir2022 #banjirkelantan ♬ bunyi asal aizul Mohammed – F

Jernihnya air b4njir dia, macam swimming pool la

Apa yang menarik perhatian netizen, air banjir yang memasuki rumahnya adalah sangat jernih kerana seperti kita sedia maklum sepatutnya air banjir adalah berwarna lumpur dan kotor.

Bukan itu sahaja, ramai yang turut meluahkan rasa pelik bagaimana air banjir tersebut menjadi sangat cantik seakan ‘swimming pool’ dan ada yang mendakwa dia menggunakan penapis untuk mendapatkan air sejernih begitu.

Hati-hati tengah b4njir ni, jaga keselamatan dan nyawa

Dalam pada itu, netizen sempat menitipkan pesanan dan nasihat buat wanita itu supaya menjaga keselamatannya pada ketika musim banjir ini dan sumber elektrik sepatutnya dimatikan sebagai langkah berjaga-jaga. Malah, mereka mendoakan agar urusan keluarga itu dipermudahkan.

Sumber: Tiktok @cikraa_eyrazara

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Wanita Meng4du Terima Tegvran Lelaki Gat4l Ketika Di Bazar Tapi Netizen Pula Sal4hkan Tudung Singk4t

Bulan puasa ni kita bukan hanya perlu menah4n lapar dan dahaga tapi ada banyak perkara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *