Nabila Razali ‘terluk4’ komen jah4t netizen, bukan sengaja nak nyanyi sumb4ng

NABILA Razali menjelaskan bukan suka-suka menyanyi dalam nada sumb4ng sehingga dia tidak mendapat belas kasihan netizen yang mengh1na kredilibitinya sebagai penyanyi.

Kata Nabila atau Nur Nabila Mohd Razali, 30, sebagai penyanyi dia sudah cuba memberikan yang terbaik setiap kali naik ke atas pentas namun terdapat pelbagai faktor mengg4nggu persembahannya.

“Pada hari pelancaran saya tidak cukup rehat dan itu salah satu faktor nyanyian sumb4ng tetapi saya tidak mahu jadikan ia sebagai alasan.

“Perkara pun sudah berlaku, orang pun dah post nak buat apa lagi, enjoy sahaja… saya tak salahkan sesiapa tetapi saya sendiri yang bersalah.

“Sebagai penyanyi saya tak akan sengaja menyanyi sumb4ng tetapi perkara sudah berlaku. Saya hanya boleh move on dan buat lebih baik pada masa depan,” katanya.

Nabila mengulas mengenai persembahan single terbaharunya Aku Terluka ketika pelancaran lagu berkenaan baru-baru ini yang sumb4ng.

Video persembahan itu tersebar luas di media sosial sehingga Nabila menjadi sasaran tidak puas hati netizen yang mengkr1tik kebolehannya sebagai penyanyi.

Dalam pada itu, walaupun ramai menghent4m dan meminta dia berhenti menyanyi, Nabila tidak akan berbuat demikian kerana bidang nyanyian adalah cintanya.

Kata Nabila, meskipun adakalanya ‘terluk4’ dengan kec4man namun dia hanya mampu memekakkan telinga kerana tidak mahu ia menggangu perjalanan kariernya.

“Saya tolak tepi semua kec4man, kalau saya fikir apa orang cakap nanti saya akan dekat situ sahaja. Menyanyi ini saya minta sejak kecil, jadi kenapa saya perlu nak dengar cakap orang.

“Saya tak marah atau s4kit hati tetapi kes4l dengan ayat-ayat ditinggalkan seolah-olah mereka ini tiada adik-beradik atau kawan-kawan,” ujarnya.

Akui Nabila, dia membaca setiap krit1kan ditinggalkan netizen malah turut meluangkan masa membalas sama ada komen baik dan buruk daripada pengikutnya.

Sementara itu, mengulas mengenai permintaan peminat yang mahu dia kembali dengan lagu-lagu berentak rancak, Nabila menjelaskan dia tidak mahu terus menghasilkan lagu berentak sama untuk peminat.

Sebaliknya, sebagai penyanyi dia mahu menjadi seorang yang versatil dan mempelbagaikan genre lagu agar tidak berada di takuk sama.

“Sebagai penyanyi kita kena ada peningkatan, takkan nak nyanyi lagu ‘cumi-cumi’ sampai umur 50 tahun… nanti peminat kata saya tak ada lagu lain.

“Sebab itu saya sahut c4baran menyanyikan lagu balada dengan nada tinggi… saya mahu tingkatkan kualiti karier saya, jadi peminat dapat kepelbagaian daripada saya,” ujarnya.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

“Makin Banyak Cakap, Takvt Tersel4k Kain Sendiri” – Sharnaaz Ahmad Tak Akan Tarik Diri Dari Sebarang Filem Arahan Syamsul Yusof

Pelakon Sharnaaz Ahmad menerusi media sosial Twitter ada diges4 sesetengah individu yang menyuruhnya menarik diri daripada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *