Tr4gis! Bapa sed1h & terkil4n, g4gal selamatkan anak jadi m4ngsa ‘rat4h’ buay4

Siapa sahaja tidak sed1h apabila kehilangan orang tersayang dalam keadaan tr4gis terutama ia melibatkan zuriat tercinta berdepan dengan maut di depan mata. Itulah yang terpaksa dilalui oleh seorang bapa apabila hanya mampu melihat anaknya dib4ham oleh seekor buaya.

Menerusi video tular di akaun Facebook pada hari ini, lelaki berkenaan bersama anaknya dipercayai sedang berkayak. Mal4ngnya, mereka disambar oleh seekor buaya sewaktu berada di kawasan kejadian.

Difahamkan, ketika kejadian yang mencem4skan itu sedang berlaku, si bapa cuba bergelvt dengan reptilia berkenaan untuk menyelamatkan anaknya daripada menjadi m4ngsa ‘r4tah’ buaya.

Malangnya, dia tewas bertindak sedemikian, sebaliknya mengalami kesan g1gitan buaya sehingga menampakkan warna mer4h isi dag1ngnya.

Selain itu, tular sebuah video memaparkan lelaki berkenaan sedang men4ngis meratapi nasib anaknya sambil bertinggung di gigi air tasik berkenaan sambil meluahkan sesuatu.

Bagaimanapun, soalan yang dilontarkan oleh perakam berkenaan telah membuatkan ramai berang kerana dilihat tidak mempunyai keperikemanusiaan atas nasib yang dialami oleh lelaki berkenaan.

“Siapa suruh kau lari tadi? Kan dah kena makan buaya,”ujarnya.

Kejadian berkenaan disahkan oleh pihak berkuasa menerusi hantaran dibuat di laman Facebook Balai Bomba dan Penyelamat Lahad Datu, di mana ia berlaku sekitar jam 10.25 minit pagi pada hari ini.

Komander Operasi, Pegawai Bomba Kanan (PBK), Asmori bin Dahhiarsyah berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san mengatakan m4ngsa dib4ham buaya di alamat Markas Operasi Pasukan Gerakan Marin, Lahad Datu, Sabah.

“Menurut s4ksi, terdapat 2 orang m4ngsa terlibat sedang menjalankan aktiviti mendayung perahu di kawasan laut telah dis4mbar buaya.
“Seorang m4ngsa berjaya diselamatkan oleh orang awam, manakala seorang lagi masih belum dijumpai,”ujarnya.

M4ngsa yang diselamatkan dilap0rkan mengalami keceder4an p4rah telah dihantar ke h9spital mengguna ambulans bagi mendapatkan rawatan selanjutnya. Sementara itu, pihak boleh menjalankan operasi mencari dan menyelamat (Surface) bersama agensi bantuan P0lis Marin dengan menggunakan bot di kawasan kejadian.

Selain itu, salah seorang daripada netizen memberitahu mereka telah menemui buaya berkenaan.

Sumber: Facebook

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Wanita M4ngsa Der4 Sehingga K0ma Akhirnya Bercer4i, Lulus Tuntutan Fasakh

Wanita yang menjadi mangsa penderaan suami sehingga koma, Jahidah Nordin akhirnya bercerai setelah Mahkamah Syariah …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *