Kem4tian dicembvrui, Ibu wanita ini meningg4l dunia selepas tunai umrah

Kita semua sedia maklum, kem4tian adalah satu kepastian dan bakal dilalui oleh setiap manusia. Malah, tidak dapat dinafikan, seseorang yang berpeluang meningg4l dunia dalam keadaan khusnul khatimah adalah sangat dicembvrui oleh setiap muslim.

Tidak terkecuali, menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik oleh seorang wanita di laman TikToknya, dia memuat naik sebuah perkongsian mengenai ibu tersayangnya meningg4l dunia ketika mengerjakan umrah di Madinah.

@sunlightmorning #Repost Semoga jumpa mama lagi di Syurga Allah nanti ❤️ ? #umrah2022 #mekah ♬ Muhasabah Cinta – Anisa Rahman

Menceritakan kembali kejadian yang menyayat hati tersebut, dia bersama ibu, ayah dan seorang adik beradiknya telah dijemput Allah sebagai tetamu untuk mengerjakan umrah.

Pada awalnya, ibunya dalam keadaan baik dan sihat tanpa mempunyai masalah kesihatan. Bagaimanapun, ketika hari mahu pulang ke Malaysia, insan tersayangnya itu mengalami dem4m dan ses4k nafas dan menyangka hanya menerima r4watan biasa.

Namun begitu, takdir Allah telah menentukan segalanya, ibunya terp4ksa dit1durkan oleh doktor disebabkan beberapa org4n g4gal untuk berfungsi (multiorgan failure).

Doktor meminta mereka sekeluarga banyakkan berdoa agar terjadinya satu keajaiban namun, pada hari ke-10 di ICU, ibunya telah disahkan meningg4l dunia dan dimakamkan di As-Sharaya, Mekah.

Kem4tian yang dicembvrui

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata meluahkan rasa seb4k dan mencembvrui kem4tian khusnul khatimah arw4h ibunya ketika berada di tempat suci Mekah.

Semoga tab4h mengharungi dug4an

Bukan itu sahaja, netizen turut menitipkan pesanan agar keluarga terus tabah dan diberi kekuatan dalam menghadapi dugaan Allah serta sentiasa reda dengan ketentuannya.

Sumber: TikTok @ezzarthur

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Isteri derh4ka? Puteri Sarah tak tahu Syamsul Yusof fail perm0honan nusyuz

Hari ini, pengarah sensasi Syamsul Yusof hadir ke Mahkamah Rendah Syariah bagi memfailkan perm0honan nusyuz terhadap isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *