Tak berkira dengan ibu, Chef Wan up4h jururawat RM6,000 sebulan

Cef selebriti popular, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan memb4yar hampir RM6,000 sebulan bagi mengup4h jurur4wat yang menjaga ibunya Noraini Abdullah di rumah pada waktu siang.

Memetik laporan Astro Gempak, jururawat berpengalaman itu memikvl tanggungjawab menjaga keperluan harian dan ub4t-ub4tan untuk ibunya yang menghid4p demens1a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

“Ibu bersama jururawat dim3nsia atau kejurur4watan k4nser. Orang dari Sabah yang bekerja selama 4 tahun sebelum ini di rumah jagaan dan menjaga pes4kit yang ten4t.
“Ejen mereka mengenakan bayaran RM180 sehari dari 9 pagi hingga 6 petang setiap hari. Sebulan lebih kurang RM5800 ke lebih dengan OT (kerja lebih masa).
“Biar la mereka bermesra dahulu sesama mereka ketika my mom is still sihat sedikit. Apabila tiba masanya dia boleh menanganinya dengan baik.
“Buat masa ini hanya waktu siang sahaja kerana pada waktu petang ada saya dan pembantu rumah saya masih ada untuk mengendalikannya.
“Saya berasa selesa bila ibu mendapat bantuan professional untuk mandikan dia, menukar lampin, memberinya sarapan…
“…bagi ub4t-ub4tan dan sedikit senaman serta memastikan dia juga tidur siang dan petang,” tulis chef berusia 64 tahun itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Beliau menulis demikian menerusi sebuah posting di laman Instagram, memaparkan foto ibunya bersama jururawat wanita tersebut baru-baru ini.

Pada masa sama, Chef Wan juga ‘menahan’ daripada membeli barangan jenama mewah asalkan ibunya yang mesra dipanggil Cik Ani itu mendapat penjagaan sebaiknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

“Banyak bezanya bagi maid dan profesional nurse yang tahu handle dem3ntia and c4ncer patient ni. Tak apa la duit boleh cari ibu ada la segala-galanya.
“U must always try to give her the best possible care so that she is happy and in comfort. Tak payah la beli kasut Gucci or Bag Prada lagi.
“Sedekahkan kepada kesejahteraan ibu kita sendiri. Itu la ada peng0rbanan kita serta pahala kebajikan kita untuk akhirat nanti,” katanya lagi.

Sumber: Astro Gempak (Syafiqah Jalal) , Instagram Chef Wan

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *