Anak jalani pembed4han jantung ketiga, air mata Hunny Madu tak henti kenang anak dalam ICU

PENYANYI dan pengacara Hunny Madu lega apabila pembed4han fontan anak lelakinya, Adam Musa berjalan lancar pada Selasa lalu.

Hunny atau Hani Farhana Mohd Hatim, 38, berkata, Adam berada dalam keadaan stabil selepas tiga hari ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Institut Jantung Negara (IJN).

“Adam sudah stabil tetapi semalam masih demam. Sistem imum tubuhnya perlu ‘bekerja’ lebih dan kini berada dalam mood tidak berapa baik.

Hunny berkongsi perkara itu menerusi hantaran yang dimuat naik di Instagram miliknya.

Ini adalah pembed4han ketiga susulan masalah jantung yang dihadapi Adam sejak dia dilahirkan.

Hunny turut memaklumkan Adam sudah dipindahkan ke High Dependency Unit (HDU) selepas tiga hari dipantau di ICU.

Dalam pada itu, Hani dalam hantaran berbeza memuji keberanian anaknya yang berusia lima tahun itu dan menganggap perjalanannya bukan perkara mudah.

Penyanyi itu memberitahu, sebagai seorang ibu hatinya lulvh apabila melihat parut pembed4han pada bahagian dadanya anaknya selain bibirnya menjadi bengkak.

“Adam seorang kanak-kanak yang ber4ni. Saya perlu memberi kredit kepada keber4niannya itu sebanyak 1,000 kali setiap hari. Perjalanan ini tidak mudah.

“Bibirnya juga bengk4k kerana dia mengg1git bibirnya. Melihat keadaan parut di dadanya juga membuatkan air mata saya mengalir,” ujarnya.

Tambah Hunny, bukan mudah bagi mana-mana ibu bapa untuk melihat keadaan anak mereka yang terlantar s4kit apatah lagi ditempatkan di wad ICU.

Pun begitu, penyanyi itu lega apabila diberitahu keadaan Adam semakin stabil dan menyifatkan berita itu seolah-olah satu beban sudah hilang daripada bahunya.

“Syukur Alhamdulillah, akhirnya saya boleh tersenyum. Saya merasakan separuh daripada beban saya sudah hilang kerana tiga hari lepas saya banyak men4ngis melihat Adam berada di ICU.

“Terima kasih untuk semua yang mendoakan Adam. Terima kasih juga kepada mereka yang menghantar DM (mesej peribadi) memberikan ucapan manis buat anak saya,” katanya.

Adam sebelum ini disahkan menghidap peny4kit j4ntung kompleks dipanggil Double Inlet Left Ventricle sejak dilahirkan pada Disember 2017.

Ketika berusia tujuh bulan, Adam dimasukkan ke IJN bagi menjalani pembed4han Stent PDA buat kali kedua.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *