Ungku Ismail Kongsi ‘Update’ Terkini Nad Zainal; “Pend4rahan Berterusan, Secara ‘On & Off.’

Pelakon Ungku Ismail Aziz memaklumkan doktor masih belum dapat mengenal pasti pvnca sebenar yang menyebabkan pend4rahan yang berterusan dalam paru-paru Nad.

Menurut Ungku Ismail, setakat ini empat doktor masih lagi memantau keadaan pelakon berkenaan, selain perlu dirawat menggunakan dos steroid yang tinggi.

“Buat masa ini doktor menjelaskan mereka masih belum dapat mengenal pasti pvnca yang menyebabkan pend4rahan yang berterusan dalam paru-paru Nad.

“Tidak pasti sama ada ia berpvnca dari kencing tikus atau jangkitan bakteria lain memandangkan dia tidak mempunyai simptom atau gejala yang dikaitkan,” katanya ketika ditemui di KPJ Ampang Puteri, sebentar tadi.

Ditanya mengenai keadaan semasa Nad, Ungku Ismail berkata, pend4rahan masih lagi berlaku.

“Saya difahamkan, pend4rahan berterusan, secara ‘on and off’. Jadi pihak doktor sedang berhempas pulas mengeluarkan d4rah yang berkumpul dalam paru-paru.

“Bermacam-macam ubat sudah diberikan termasuk antibiotik, namun tidak memberi apa-apa kesan atau tindakbalas terhadap jangkitan yang dialami,” katanya.

Sementara itu pengarah Shahrulezad Mohameddin yang ditemui turut meminta semua pihak mendoakan yang terbaik yang kini sedang bertarung dengan ujian yang dihadapi.

“Kita sama-sama doakan agar Nad kembali sembuh dan semoga Allah kembalikan dia kepada kita semula. Sebagai rakan, saya terharu apabila ramai di kalangan penggiat seni turut sama hadir termasuk ahli keluarga Nad.

“Keluarga Nad juga sudah dipanggil untuk melawatnya, manakala rakan-rakan penggiat seni setia memantau perkembangannya,” katanya lagi.

Turut berada di hospital ialah bekas suaminya, Faliq Amiruddin bersama anak mereka.

Barisan penggiat seni tanah air yang hadir termasuk  Sharifah Amani, Sherry Alhadad, Aliff Aziz serta isterinya Bella Astillah, Didie Alias dan ramai lagi.

Terdahulu Nad Zainal dilaporkan dimasukkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) sebuah pusat perubatan, di sini sejak dua hari lalu susulan masalah paru-paru berd4rah.

Sumber : Mh

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *