Adik Sajat tiba-tiba meletus! Tudvh abang kaki kelent0ng… “Kau pen1pu makan duit orang ramai”

NAMA usahawan kontr0versi Nur Sajat dan adiknya iaitu Mustika menjadi perhatian sejak beberapa hari lalu apabila kedua-dua dilihat berbalas kenyataan memburukkan antara satu sama lain di media sosial.

Mustika secara terbuka mendedahkan abangnya itu sebagai seorang kaki pe1ipu malah pernah meng4niaya orang lain untuk mengaut keuntungan dalam perniagaan.

“34 tahun aku kenal kau. Akulah adik yang dip1jak supaya kau naik. RM50,000 aku tolong ketika tiada orang percaya kau boleh buat perniagaan. Tapi akulah tolong kau.

“Pen1pu! Kau pen1pu makan duit orang ramai. Kau tabur fitn4h, buka aib, guna segala duit untuk kawal orang lain,” katanya.

Mustika membuat pendedahan tersebut menerusi hantaran di Instagram yang turut memuat naik rakaman perbualan Sajat bersama ibu mereka.

Dalam pada itu, Mustika juga mendakwa Sajat mempergunakan adik bongsu mereka sebagai penama ketika membuat pinjaman bank sehingga menyebabkan namanya disenarai hitamkan.

“Begitulah nasib semua yang pernah kenal Sajat. Adik bongsu pun kau buat sampai blacklist. Guna akaun adik sampai dia tak boleh buat pinjaman.

“Muhammad Sajjad tidak bertanggungjawab! Dia umpama dajal yang menyebar fitn4h tanpa bukti. Sekarang ini kau kerja apa pun kami tak tahu,” katanya.

Sementara itu, Sajat yang kini bergelar pelarian di Australia turut ditanya mengenai persengketaan mereka yang dikatakan sudah berlarutan sejak tahun lalu.

Sajat menerusi sesi siaran langsung di TikTok bagaimanapun memberitahu memaafkan apa sahaja kenyataan dikeluarkan Mustika namun enggan kembali berbaik dengan adiknya itu.

“Biarlah dia nak cakap apa. Kalau nak tahu apa isunya korang boleh cari di YouTube. Saya maafkan apa sahaja yang dia cakap. Tapi untuk berbaik memang taklah,” tegasnya.

Untuk rekod, Sajat pernah mencetuskan mist3ri apabila g4gal dikesan pihak berkuasa selepas w4ran t4ngkap dikeluarkan oleh M4hkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor pada 23 Februari 2020.

Sajat dilaporkan berjaya meloloskan diri ke Thailand ketika negara berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Persembunyian usahawan itu akhirnya terbongkar apabila dia ditahan pihak Imigresen Thailand pada 8 September 2021 di sebuah kondominium di Bangkok atas tudvhan memiliki pasport tidak sah.

Ketika itu, Sajat mengemukakan kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi pelarian (UNCHR) sebelum berhijrah ke Australia.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

Did4kwa Sering Berz1na, Rupanya ‘Inflvencer’ Popvlar Dah Kahwin Dengan Peny0ndol?

Semalam, tervk inflvencer popular yang juga merupakan seorang usah4wan di TikT0k dikec4m net1zen susulan isv …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *