Terkulai lem4h, ibu sedih bayi 3 bulan ‘pergi’ hari pertama dijaga pengasuh

Lumrah bagi ibu bapa yang bekerja akan menghantar anak-anak mereka pengasuh disebabkan kekangan masa dan tuntutan kerjaya kerana mahu mereka sentiasa selamat dibawah jagaan seseorang.

Namun, sayangnya tidak semua bernasib baik apabila munculnya berita kem4langan dan kem4tian melibatkan kanak-kanak di rumah pengasuh sehingga menyebabkan segelintir ‘t4kut’ menghantar mereka lagi.

Aisyah ‘pergi’ pada hari pertama dijaga pengasuh

Situasi ini dialami sendiri oleh seorang ibu apabila dia dan seisi keluarga kehilangan bayi perempuan berusia 3 bulan pada hari pertama dijaga pengasuh.

Menerusi hantaran dikongsikan oleh keluarga ibu tersebut, difahamkan bayi bernama Aisyah itu ditemui meningg4l dunia ketika dalam jagaan pengasuh pada awal November lalu. Walaupun sukar untuk menerima hakikat, namun mereka sangat bersyukur kerana Allah sudah meminjamkan Aisyah selama tiga bulan.

Uji4n tanda Allah sayang, ibu hampir terkulai lemah…

Ibu kepada bayi tersebut yang dikenali sebagai Fizah memberitahu keadaan bertambah cem4s apabila dia dikejvtkan dengan khabar anaknya tidak sedarkan diri sebelum menyuruh pengasuh berkenaan menelefon talian kecem4san.

Hati ibu mana tak remvk dan berkec4i sebaik sahaja mendapat tahu anaknya tidak sedarkan diri. Pun begitu, dia terpaksa berlakon kuat dihadapan semua orang bahawa dirinya berada dalam keadaan baik dan terkawal.

Malangnya, saat melihat sekujur tubuh anaknya di hospital, dia hampir rebah dan cuba menerima takdir bahawa ‘Aisyah’ sudah tiada lagi.

“Ingin men4ngis tetapi sudah kehabisan air mata untuk mengungkapkan kesedihan,”luahnya.

“Cuba menahan seboleh mungkin semua perasaan sedih, walaupun tahu kamu sudah tiada,”tulisnya.

Kes dalam sias4tan p0lis

Cerita ahli keluarga, pengasuh bayi berkenaan disiasat oleh pihak p0lis walaupun mereka sedar dia juga insan biasa yang tak terlepas daripada melakukan kecu4ian. Katanya, mungkin ini adalah takdir buat mereka sekeluarga terutama adiknya yang sudah dua kali kehilangan ‘anak syurga’.

@alia2384 29Julai 2022 – 1 nov 2022 , dipinjamkan mama selama 3bulan .. alfatihah anakku.. damailah disana.. #hargaisebelumterlambat #xyzbca #rindutakterucap #memories #yangselalumerindu #fypシ゚viral #bahagiakankeluargamu #redha #fypシ #anaksyurga #afiaaisyah ♬ Ditinggal Pas Sayang Sayange – Safira Inema

@alia2384 Kasih ibu sampai kesyurga.. walaupun jasad terpisah namun kasihku x kan terpadam walaupun kita berbeza dunia.. Pimpinlah tangan ibubapamu kesyurga.. #jaditerbaik #seo #yangselalumerindu #anaksyurga #tamansyurga #iloveyou #fyp #viral #afiaaisyah #fypシ゚viral #xyzbca ♬ Bila Tiba – UNGU

Sumber: TikTok @alia2384, Facebook Azlina Mohd & Fizah Mohd 

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Isteri derh4ka? Puteri Sarah tak tahu Syamsul Yusof fail perm0honan nusyuz

Hari ini, pengarah sensasi Syamsul Yusof hadir ke Mahkamah Rendah Syariah bagi memfailkan perm0honan nusyuz terhadap isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *