“Saya tak mahu sus4hkan awak dunia dan akhirat” – Ucapan ulang tahun ke-16 perkahwinan Noorkhiriah buat suami undang seb4k

PELAKON Noorkhiriah meluahkan rasa bers4lah apabila suaminya, Azfaizul Ahtan terpaksa menanggung dos4 dilakukan sejak mereka berkahwin 16 tahun lalu.

Noorkhiriah, 43, berkata, sebagai isteri dia enggan menyusahkan suaminya malah dirinya turut terasa ‘s4kit’ apabila Azfaizul terpaksa menanggung semua kesalahannya.

“Teruskan doakan saya, s4kitnya bila awak terus menanggung dos4 saya. Semoga Allah tarik saya ke jalan kebenaran. Saya tidak mahu sus4hkan awak dunia dan akhirat,” katanya.

Noorkhiriah berkongsi perkara itu sebagai sebahagian ucapan bersempena ulang tahun perkahwinan ke-16 mereka pada Jumaat di Instagram.

Menerusi perkongsian berasingan, Noorkhiriah turut memohon maaf kepada suami atas semua kesilapan yang pernah dilakukan sepanjang mereka mendirikan rumah tangga.

Jelasnya dalam hantaran tersebut, dia banyak melakukan kesalahan dan mendoakan agar Allah membalas segala kebaikan suaminya di dunia serta akhirat kelak.

“Pakaian suami adalah pakaian isteri, genap 16 tahun awak jadi imam saya di Jumaat yang mulia lagi berkah ini. Kurang lebih saya minta maaf. Saya ini banyak salah daripada betul.

“Untung saya dapat awak dan jangan rug1 dapat saya. Maklumlah kadang saya menghiburkan, kadang memeningkan.

“Semoga Allah membalas segala kebaikan awak di dunia dan akhirat. Ikhlas daripada tulang rusuk kiri,” tulisnya.

Pemenang Pelakon TV Komedi Terbaik (Telefilem) Anugerah Seri Angkasa 2022 tersebut turut mengharapkan doa daripada peminat agar perkahwinan yang dibina berkekalan.

“Korang doakan akak dan suami till jannah. Semoga Allah angkat dan makbulkan doa kalian,” katanya.

Untuk rekod, pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 2006 lagi dan memiliki dua cahaya mata lelaki iaitu Muhammad Hudhaifah dan Muhammad Yusoff.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *