“Kacang Lupakan Kulit” – TikToker Dakwa Akaun Kena ‘H4ck’ Rupanya Telah L4nggar Kontr4k Syarikat

Sebelum ini telah muncul satu isu di mana seorang TikToker terkenal, Liana telah memaklumkan bahawa akaun lamanya telah disek4t dan mem4ksanya untuk membuka akaun yang baru.

Dakwaan itu telah dis4ngkal oleh syarikat yang telah bekerjasama dengan Liana dengan menyatakan bahawa TikToker itu sebenarnya telah mel4nggar kontrak syarikat, eh yeke?

Buat akaun baru

Dalam video penjelasan tersebut, syarikat mendakwa perjanjian kontrak melibatkan segala rakaman, pengurusan akaun dan pembayaran set akan ditanggung sepenuhnya oleh syarikat. Setelah 10 bulan bersama, syarikat telah menerima mesej daripada Liana yang memaklumkan dirinya tidak boleh bekerja lama.

Saya memang tiada masa sebab saya mengandung. Saya kena jaga kandungan saya dan juga nutrisi pemakanan. – Liana

Dakwanya syarikat lagi, atas dasar kemanusiaan, syarikat tidak memaksa Liana untuk bekerja namun terpaksa menanggung kos kervgian. Namun, Liana didakwa telah membuka akaun persendirian yang baru dan menerima banyak tawaran kerja berbanding akaun yang diuruskan syarikat. Ini menyebabkan TikToker itu telah mel4nggar kontrak syarikat dan akaun lama itu telah diambil alih sepenuhnya oleh syarikat.

Kacang lupakan kulit?

@liafa62 Liana nk belanja someone makan ni hehe. Siapa nak? ??‍♀️ Tgk smpi habis ✨ • • #halalfood #yummy #inmytummy #nom #nomnom #dessert #makanlokal #malaysianfood #léatheexplorer #beepbeep #foryou #foryoupage #fypシ #fyp #trending #viral #tiktokmalaysia ♬ Imagination – Lize Mynhardt

Menjengah ke akaun baru Liana, rata-rata video yang telah dimuat naik masih lagi mempunyai konten yang sama iaitu food review dan juga vlog. Namun, komen-komen daripada warganet menganggap bahawa tindakan Liana itu bagaikan ‘kacang lupakan kulit’

Ooo, jadi itu rupanya cerita sebenar. Kita tunggu penjelasan daripada Liana pula.

Kredit: TikTok | Twitter IniAlalalannn

About admin

Check Also

(VIDEO) “Ni Bukan Jantan Ni B*b1” – Bosskay Cer4i Cik Pia Talak 2 Dalam Live TikTok, Siap Ucap Selamat Hari Jadi

Baru-baru ini, isteri kepada pensohor media sosial Bosskay, Cik PIa mendedahkan bahawa dia digantung tidak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *