Suami Ustazah Juga Anggap “Suami D4yus”, Doktor Ulas Perspektif Kemampuan Duit

Isu doktor O&G lelaki menyambut wanita bersalin nampaknya masih lagi h4ngat. Difahamkan, seorang ustazah telah menyinggvng hati ramai dengan dakwaan “suami d4yus membiarkan aurat isteri dilihat doktor pakar bidan lelaki”. Walaupun sudah ramai doktor bersuara, video berkenaan masih tidak dipadamkan lagi.

15 tahun kerja keras sebelum ditauliahkan sebagai doktor O&G

Bukan saja-saja mahu ‘selvk’ isteri orang, sebaliknya seorang doktor pakar hanya fokus kepada keselamatan ibu dan anak ketika melakukan tugas. Realitinya, bidang O&G menuntut seseorang mempunyai fizikal dan emosi yang kuat. Apalagi, proses untuk mendapatkan tauliah kepakaran boleh memakan masa lebih 10 tahun.

The best bukan maknanya yang paling mewah…Asalkan bini kita selamat, Alhamdulillah

Tidak cukup dengan itu, suami ustazah berkenaan nampaknya turut mempunyai pendirian tegas yang sama. Ibarat l4ntang tidak bertempat, seorang doktor tampil mengulas dari segi kemampuan ekonomi suami. Pusat rawatan kerajaan atau swasta sememangnya mempunyai taraf keselesaan berbeza selain boleh memilih jantina doktor. Namun ringkas beliau, servis yang murah tidak semestinya tak bagus dan begitulah sebaliknya. Bahkan sebenarnya, ramai doktor O&G di swasta datangnya daripada petugas sektor perub4tan awam.

@drwanshare Hospital kerajaan vs hospital swasta.. Hang nak beranak kat mana?#dr1share ♬ original sound – DR1 SHARE

Doktor laki tak hadaplah nak tengok Miss V seorang wanita bersalin

Untuk Dr Sandra, beliau menyifatkan wang ribuan ringgit yang disediakan suami untuk bersalin swasta sebenarnya boleh digunakan untuk benda lebih penting lain misalnya membeli keperluan anak-anak. Andai mahu memberikan tegvran sekalipun, beliau berharap ustazah terbabit usah terlampau emosi sehingga boleh menggvris hati ramai orang.

@drsandramd #stitch with @Siti Afifah Shahbudin tolong ubah sikit cara Nak tegur Tu saya tidak ulas dari Sisi agama ya, Minta maaf jika ada Yang tidak setuju With ? #drsandramd #stethoscopeandladles #mykitchenantics #klinikmahsuri #klinikmahsuri24jam #primaryhealthcare #wecareforyou #babyfood #traditionalweaning #babyledweaning #firstsolids #homemadebabyfood #puree #porridge #soup #fingerfoodmadebabyfood #puree #porridge #soup #fingerfood ♬ original sound – ?? ?????? ?????

Kredit : TikTok Dr Sandra & DR1 SHARE

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *