“Bukan Semua Kena Minta Bay4ran, Konon ‘Air Liur’ Mahal,” – Kena Pandai Bawa Diri, Norreen Iman Nasihat Para Influencer Jangan Bongk4k & Takbvr

Pelakon dan selebriti media sosial, Norreen Iman percaya antara sebab namanya sering menjadi pilihan pengarah adalah kerana sifatnya yang tahu membawa diri ketika bekerja.

Menurut Norreen, meskipun kelakuannya agak berbeza ketika di media sosial, namun, dia juga faham ada kalanya dia harus menyesuaikan diri dengan keadaan.

“Kerjaya saya bermula sebagai seorang influencer. Saya selesa menjadi diri saya sendiri. Di sosial media memang nampak saya ini macam agak k4sar tapi bila bekerja di dalam bidang ini, kita kena tahu bawa diri dan bezakan keadaan.

“Tak salah nak buat konten-konten viral untuk dikenali ramai tetapi anda perlu tahu untuk sesuaikan diri dengan keadaan. Mungkin itu yang membuatkan saya mendapat tempat di dalam industri ini,” katanya kepada MH.

Norreen berkata sedemikian ketika ditemui di majlis sidang media drama Cina Buta baru-baru ini.

Pada masa sama, Norreen turut menyeru kepada para selebriti media sosial untuk tidak merasakan diri mereka terlalu heb4t sehingga suk4r untuk didekati dan berkerjasama

“Macam inilah, kepada influencer-influencer di luar sana, jangan somb0ng boleh tak? Jangan bongk4k dan takbvr. Nama anda baru sahaja nak dikenali. Tuhan kalau nak tunjuk sekejap sahaja.

“Seperti saya pula, saya tak jangg4l untuk berhadapan dengan pihak media kerana saya tak pernah nak bersifat meninggi diri atau susah didekati hanya kerana saya seorang influencer.

“Bila bertemu dengan pihak media, kita kena pandai untuk beri kerjasama. Bukan semua situasi kita kena anggap macam kerja yang harus dibayar kerana anggap air liur kita mahal.

“Jangan kekw4t dan sedar diri. Sila berpij4k di bumi yang nyata,” ujarnya lagi.

Bercakap mengenai lakonannya di dalam drama Cina Buta, Norreen mendedahkan dia sendiri telah menghantar mesej peribadi kepada pengarah, Shahrulezad Mohameddin untuk berlakon dibawah arahannya satu ketika dahulu.

Lantaran itu, dia tidak menyangka impiannya itu akan menjadi kenyataan.

“Dulu saya selalu tonton drama arahan Abang Shahrulezad. Kemudian, ada satu ketika saya putvskan untuk buat muka teb4l dan hantar dm di Instagram mengatakan saya teringin nak berlakon dengan beliau.

“Rezeki saya datang di drama Cina Buta ini. Mulanya saya tak tahu drama apa asalkan berlakon dengan Shahrulezad. Bila hari pertama di set, lutut saya terket4r-ket4r kerana terlalu nerv0us.

“Saya selalu tengok Ungku Ismail, Nad Zainal dan Azhan Rani ni di tv sahaja. Filem ini agak berat juga bagi saya kerana pengarah mahukan saya dan Anas untuk mewarnai drama ini dengan komedi,” akhirinya.

Terdahulu, Cina Buta mengisahkan tentang pasangan suami isteri, Sharnaaz dan Mia Sara yang mempunyai ego tinggi dan sering berg4duh sehingga mereka bercer4i buat kali yang ketiga.

Selain Norreen, drama ini turut membariskan ramai pelakon-pelakon hebat antaranya Nad Zainal, Ungku Ismail, Aliff Aziz, Puteri Aishah dan ramai lagi.

Cina Buta bakal menemui penonton bermula 9 November ini pada setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam, di slot Mega Drama Astro Ria (104) atau Astro Go.

Sumber : Mh

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *