(Video) “Ku4tnya Seorang Ibu” – Ziarah Akak ‘R1der’ Viral, Ustaz Ebit Liew Hadiahkan Kereta

Ku4t dan cek4lnya hati seorang ibu meskipun dia perlu bersendirian membesarkan anaknya tanpa kelibat sang suami di sisi.

Semalam, tular di media sosial memaparkan seorang ibu yang bekerja sebagai rider penghantar makanan sambil membawa anaknya yang merupakan OKU but4 kekal.

Perkongsian tular itu mervntun jiwa warganet yang melihat kecekalan wanita bernama Azimah Rahim untuk membesarkan anaknya.

UEL ziarah, hadiahkan kereta

Kisah yang tular itu turut mendapat perhatian pendakwah bebas, Ustaz Ebit Liew yang mengambil inisiatif untuk menziarahi akak Azimah Rahim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Menerusi perkongsiannya di Instagram, UEL mendedahkan bahawa dia telah menghadiahkan Azimah sebuah kereta bagi memudahkan urusannya untuk bekerja dan menghantar makanan.

Hadiahkan kereta buat ibu tungg4l Azimah Rahim yang tular kerja menghantar makanan sambil mengendong anak OKv but4.

Men4ngis akak terharu dalam kereta hadiah untuknya sambil pelvk anaknya dan kata, ya Allah anak rezeki kita. Tak sangka dapat rezeki begini.

Tambah Ebit Liew lagi, pihaknya juga telah mencari sebuah rumah sewa buat Azimah dan telah membayarkan sewa bulanan rumah buat ibu tunggal tersebut sejak 11 bulan yang lalu.

Syukur pada Allah , 11 bulan lalu kami carikan rumah dan kami bayarkan sewa bulanan rumah akak ini dan anak kecilnya sehingga kini.

Kami cuba bantu nak carikan pengasuh tetapi anak ini aktif dan tidak mahu orang lain. Beberapa pengasuh tak dapat menjaganya kerana dia perlu perhatian 24 jam oleh ibunya.

Di ruangan komen, rata-rata netizen berterima kasih kepada Ustaz Ebit Liew kerana sering menjadi antara yang terpantas dalam membantu membela nasib mereka yang dalam kesus4han.

Terbaiklah UEL, sentiasa ada untuk membantu mereka yang memerlukan. semoga Allah sentiasa merahmati setiap gapa yang UEl lakukan..

Kredit: Instagram Ustaz Ebit Liew

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *