Gambar ‘lain macam’ cuma eksperimen s0sial, Michael Ang tuju buat netizen ner4ka

Perkongsian gambar pengarah drama terkenal, Michael Ang di Instagramnya berkenaan satu gambarnya bersama seorang pelakon dalam posisi mencur1gakan telah mengundang pelbagai maklum balas dari netizen.

Gambar ‘lain macam’ sekali

Ramai yang tidak senang dengan apa yang dipaparkan ke media sosial memandangkan ia menjadi tatapan umum tanpa mengira batas umur.

Walau bagaimanapun, menerusi kapsyen yang disertakan, ramai sahaja yang faham bahawa gambar tersebut adalah salah satu pendedahan berkenaan drama baru yang bakal ditayangkan tak lama lagi.

Untuk buktikan kita tak boleh percaya semua yang ada di medsos

Walau bagaimanapun, tidak lama selepas gambar tersebut menjadi perdeb4tan di media sosial, Michael Ang atau mesra disapa Mike telah membuat satu lagi hantaran yang menunjukkan sisi lain dari gambar tersebut.

Dalam kapsyennya, dia mengatakan bahawa apa yang dilakukan hanyalah satu eksperimen sosial untul melihat sejauh mana netizen dapat memikirkan hal tersebut.

Kaji dulu apa yang dilihat sebelum nak j4tuh hukvm

Ujarnya, kita sama sekali tidak boleh mempercayai apa yang dilihat di media sosial dan terus menj4tuhkan hvkum ke atas perkara yang kita tidak ketahui kes4hihannya.

Dia juga akui ramai yang menghantar mesej dengan pelbagai m4kian kepadanya termasuklah menyentuh perihal agama.

Oleh itu dia meminta agar orang ramai mengkaji dahulu setiap apa yang dilihat di meida sosial dan tidak sesuka hati mengh3ntam tanpa mengambil tahu kebenarannya.

Namun begitu, Mike akui yang masih ramai mempercayai dan tidak terus menghvkumnya dengan pelbagai kata-kata k4sar kerana tahu bahawa gambar sebegitu hanyalah satu ‘p4ncingan’ untuk sesetengah netizen yang tidak sabar untuk mengec4m orang lain tanpa mengetahui hal sebenar.

Tak sesuai la buat ekper1men sosial gambar macam tu

Menjengah ke ruangan komen, penjelasan daripada pengarah drama tersebut masih menerima pelbagai maklum balas.

Ada di antara mereka bersetuju dengan cara Mike melakukan eksperimen sosial itu dan ada juga memintanya supaya tidak membuat sebarang hantaran yang mengundang kepada fitn4h walaupun niatnya hanya untuk melakukan uji kaji kepada sesetengah pihak.

Boleh je kot kalau tak payah post

Kenapa nak kena post gambar macam tu?

Sendiri post pun dah mendatangkan fitn4h

Sumber: Instagram Michael Ang

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *