“Pembed4han besar pertama dilalui, saya akan dit1durkan..” – Zamani

Penyanyi Zamani sudah bersedia untuk menjalani pembed4han bagi mer4wat peny4kit sk0liosis atau masalah tulang belakang melengkung yang dihadapinya sejak 2015 pada 7 November ini.

Menurut lap0ran BH Online, penyanyi berusia 51 tahun itu sudah melakukan persediaan terutama dari segi ment4l kerana membabitkan pembed4han besar.

Zamani berkata, dia akan mengikut saran doktor bagi mengekalkan tahap kesihatan setelah selesai pembed4han sekitar tempoh dua jam setengah itu.

“Perasaan t4kut tetap ada, tetapi bukanlah disebabkan bimb4ng perkara bvruk berlaku. Segala-galanya saya serahkan kepada ketentuan Allah.
“Saya agak t4kut kerana ini adalah pembed4han besar pertama yang dilalui. Saya dimaklumkan pembed4han akan mengambil masa selama dua setengah jam.
“Saya akan ditidurkan ketika pembed4han. Dari segi persiapan fizikal, saya mengikut saranan doktor mengamalkan diet dan mengambil banyak vitamin.
“Sebelum ini, saya hanya pernah melakukan pembed4han kecil membuang batu karang,” katanya memohon doa orang ramai agar urusan pembed4hannya berjalan lancar.

Zaman berkata demikian kepada media selepas majlis bacaan yasin dan doa selamat yang diadakan secara dalam talian baru-baru ini.

Malah penyanyi lagu Gerimis Mengundang itu memaklumkan, dia memerlukan tempoh rehat selama dua hingga enam minggu untuk kembali pulih dan bekerja seperti biasa.

“Sepanjang tempoh ini, saya perlu mendapatkan rawatan susulan dan menjalani latihan fis1oterapi.
“Bagaimanapun, saya akan pulih hingga boleh kembali aktif mungkin memakan masa sehingga tiga bulan. Itupun bergantung pada kekuatan antibodi,” ujarnya.

Sumber: BH Online (Farihad Shalla Mahmud) , Instagram Zamani

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *