“Tak sal4h pun!”- Ramai tak pu4s hati pesta Halloween di KL diserbv p0lis & J4WI

Baru-baru ini, pihak P0lis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) meny3rbu ruang acara RexKL yang terletak di Jalan Sultan, Kuala Lumpur.  Difahamkan, serbuan di premis terbabit dilakukan semasa berlangsungnya pesta Halloween.

Dalam serbvan tersebut, dipercayai seramai 20 orang lelaki warga tempatan berpakaian seperti wanita (dr4g queen dan tr4nsgender) berusia dalam lingkungan 22 tahun hingga 34 tahun telah dit4han.

Sebahagian pengunjung turut dit4han di premis terbabit sebelum dibeb4skan tidak lama selepas itu.

Menurut Ketua P0lis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Delhan Yahaya, Op Bersepadu yang dijalankan pada pukul 10 malam itu melib4tkan Bahagian Si4satan Jen4yah dan Bahagian Siasatan Jen4yah Narkot1k. Malah, turut serta JAWI dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Noor Delhan berkata, kesemua yang dit4han akan disi4sat di bawah S3ksyen 28 Akta Kes4lahan Jen4yah Sy4riah. Difahamkan, seramai 62 orang warga tempatan turut diper1ksa dan didapati dua lelaki tempatan berusia 27 dan 29 tahun positif d4d4h dan k3s dijalankan di bawah Seksyen 15 (1) (a) Akta D4dah Berb4haya 1952.

Tak sal4h pun!

Sementara itu, aktivis 1GBT, Numan Afifi meluahkan kekec3waannya menerusi hantaran di laman Twitter sebaik sahaja mendapat tahu 20 orang telah dibawa keluar dengan Black Maria untuk si4satan lanjut. Malah, dia merupakan individu yang dipanggil untuk disoal si4sat.

Menerusi ciapan tersebut, Numan berkata, 20 orang terlibat telah menawarkan diri untuk memb4yar wang ik4t j4min dan kesemua mereka yang dit4han  telah dibeb4skan.

Ins1den tersebut turut dipersetujui oleh netizen orang apabila mengatakan semua orang mempunyai hak kebeb4san untuk memilih.

Selagi Islam berp4ksa di bumi, tetap kena teg4h

Tind4kan tersebut mendapat sokongan ramai apabila pihak berkuasa kerana menceg4h sesuatu perkara yang sangat diteg4h dalam agama walaupun mereka mengatakan ia perlu dih0rmat.

Sumber: Kosmo!, Twitter search 

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *