Ni4t hent1kan kec4man netizen, ibu terkil4n banyak info temubual tak disiarkan

Kisah seorang remaja perempuan membaling p1sau ke arah adiknya sehingga menyebabkan kem4tian menjadi bualan p4nas ramai lebih-lebih apabila ibu m4ngsa mvncul dalam sebuah  siri televisyen realiti jen4yah tersohor Malaysia iaitu 999 yang disiarkan di TV3.

Bagaimanapun, sikap keterbukaan ibu kedua-dua remaja terlibat itu menimbulkan rasa kurang senang da tidak dipersetujui oleh pegu4m, Asiah Abd Jalil.

Terbaharu, pegu4m berkenaan memberitahu ibu m4ngsa terlibat menelefonnya bagi menceritakan hal sebenar yang berlaku kerana ditemubual oleh wartawan.

Wartawan datang dengan pihak pol1s

Hasil penerangan daripada ibu m4ngsa, pegu4m berkenaan akhirnya faham akan tind4kan ahli keluarga m4ngsa muncul dalam temubual program televisyen tersebut.

Difahamkan, pihak wartawan program berkenaan datang bersama sepasukan pol1s. Ini secara tak langsung membuatkan si ibu terp4ksa membuka pintu dan menjemput mereka masuk.

Si ibu belum dapat nasih4t perund4ngan dan tak tahu tak boleh jawab soalan wartawan

Ditanya lanjut, wanita berusia 43 tahun itu mendedahkan pada ketika temubual itu diadakan, mereka sekeluarga masih belum mendapat nasihat perundangan daripada pihak sewajarnya.

Dan, dia tidak tahu menjawab setiap soalan yang diutarakan oleh wartawan berkenaan adalah satu kes4lahan.

Niat seorang ibu hanya mahu menghentikan kec4man netizen terhadap anak perempuannya

Jelas wanita berkenaan, tujuan dia menjawab segala persoalan diajukan oleh wartawan berkenaan hanyalah dengan satu niat sahaja iaitu mahu netizen menghentikan sebarang kec4man dan krit1kan terhadap anak perempuannya.

“Saya sayang anak saya, Puan. Saya ke sana ke mari untuk mendapatkan peguam untuk dia. Bergol0k berg4dai, demi Allah niat saya kuat unyuk bercakap depan media adalah kerana saya nak orang hentikan kec4man terhadap kakak,”ujar wanita berkenaan kepada Asiah.

Dalam masa sama, wanita berkenaan meluahkan rasa terkil4n kepada Asiah apabila banyak informasi yang diberitahunya dalam temubual berkenaan tidak disiarkan dalam program berkenaan.

“Temubual berlangsung agak panjang. Macam-macam yang ibu tersebut katakan sepanjang temubual. Tapi tidak disiarkan oleh TV3.
“Berkenaan siaran rancangan 999 di TV semalam, saya boleh katakan, wartawan TV3 sangat tidak beretika. Menanguk di air keruh, edit content yang sens4si sahaja demi mengejar rating tinggi,”tulis Asiah.

Sekadar info, hari ini remaja berusia 17 tahun berkenaan mengaku tidak bersalah menyebabkan kem4tian adik lelakinya. Tertvduh didakwa mengikut Seksyen 304(b) Kanun Keseks4an yang membawa hukvman penj4ra maksimum 10 tahun atau dend4 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kes4lahan.

Tertuduh diikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin serta perlu melapor diri di Balai Pol1s Gelang Patah setiap sebulan sekali.

Sumber: Facebook Asiah Abd Jalil

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *