Bic4ra k3s am4ng s3ksval Safiey Ilias ditetapkan 24 Julai, 12 s4ksi akan dipanggil

Usahawan kosmetik yang sering terp4lit 1su kontr0versi, Safiey Ilias telah did4kwa di M4hkamah Sesy3n Ampang hari ini atas 4 pertudvhan termasuk melakukan am4ng seksval bukan fizikal terhadap dua remaja lelaki melalui aplikasi Instagram.

Perbic4raan berjalan 4 hari tahun hadapan

Menerusi lap0ran dari Bernama, Hakim Norhazani Hamzah menetapkan empat hari bermula 24 hingga 27 Julai 2023 untuk perbic4raan k3s Safiey, 28, atau nama sebenarnya Mohd Safiuddin Ilias semasa sebutan k3s hari ini.

12 s4ksi akan dipanggil beri keter4ngan

Sebelum ini, Timbalan Pend4kwa Raya Nurhashimah Hashim memaklumkan yang pihaknya akan mengemukakan 12 s4ksi untuk memberi keterangan pada perbic4raan k3s berkenaan.

Safiey Ilias yang diwakili pegu4m Harjeet Singh Sidhu did4kwa atas dua pertudvhan berkomunikasi secara seksval dengan dua m4ngsa menerusi aplikasi Instagramnya di kediamannya di Bandar Baru Bangi pada 9 pagi, 9 Jun 2021.

Dalam pada itu, pelantun lagu ‘Syinta Gil4’ berkenaan turut menghadapi dua pertudvhan melakukan am4ng seksval bukan fizikal dengan mengg0yang-goy4ngkan p4yu d4ranya di hadapan m4ngsa di lokasi, masa dan tarikh sama.

Jika sabit kes4lahan, Safiey boleh dikenakan dend4 maksimum penj4ra tiga tahun mengikut S3ksyen 11(1)(a) Akta Kes4lahan-Kes4lahan Seksval Terhadap Kanak-Kanak 2017 dan Seksyen 15 (a)(i) akta sama yang membawa hukum4n maksimum penj4ra 10 tahun atau dend4 RM20,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesal4han.

Sumber: Bernama

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Aliff Syukri jumpa Shuhada nasihat selamatkan rumah tangga, netizen pula minta tinggalkan Hafidz Roshdi

TINDAKAN usahawan sensasi Datuk Seri Aliff Syukri memuat naik video bertemu dengan isteri pelakon Hafidz Roshdi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *