“Patut pvji orang dah berhijab atau niqab, bukan compl4in..” – Michael Ang

Sejak kebelakangan ini, isu wanita berniqab solek berlebih-lebihan pada bahagian mata menjadi bualan ‘h4ngat’ di media sosial termasuklah aksi ‘m4nja’ dan ‘ged1k’ seperti berkejar-kejaran dengan memuat naik video di media sosial.

Apabila ramai netizen memberi tegur4n, segelintir daripada mereka ini seolah-olah tidak mampu menerima dengan hati terbuka, malah mem4rahi semula dan menyekat akaun individu berbuat sedemikian.

Orang dah berhijab atau niqab patut dipvji bukan complain

Mungkin terpanggil untuk meluahkan pendapat, pengarah tersohor, Michael Ang tampil bersuara mengenai isu tersebut menerusi laman Instagram miliknya.

Micheal yang juga penulis skrip berkata, masyarakat di negara ini sepatutnya memuji dan mendoakan yang terbaik buat individu yang sudah berhijab atau berniqab dan bukannya mengkr1tik perbuatan tersebut.

“Setahu saya, bila orang dah berhijab atau berniqab, kita patut puji dan mendoakan baik-baik. Tapi, di Malaysia ni, ada sahaja yang tak betul sehinggakan orang dah berniqab pun nak complain mata orang tu menggod4,”luah Michael.

Kalau mata tak cantik, mekap macam mana pun tetap tak akan cantik

Tegas Michael,  tidak menjadi masalah sekiranya individu berniqab misalnya mahu ‘solek’ di bahagian matanya. Katanya lagi, jika mata seseorang itu asalnya ‘tidak’ cantik, isu ‘goda4n’ mata tidak akan muncul biar secantik mana pun solekan tersebut.

“Kalau mata tak cantik, make up celak bedah mana pun tetap tak akan cantik. Dah tak bermekap mata, tapi tuhan bagi mata yang cantik, nak buat macam mana?
“Takkan nak jadi macam Kassim Selamat, ambil garfu dan cucvk mata dia?”soal Michael.

Dalam masa sama, Michael meminta netizen di luar sana supaya bertenang memandangkan banyak lagi masalah dunia yang belum dapat diselesaikan.

Sementara itu, Michael berharap orang ramai tidak m4rah dengan pendapat peribadinya memandangkan terlalu banyak isu berb4ngkit  yang tidak masuk akal berlaku di Malaysia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

Setuju sangat!

Ramai netizen meluahkan pendapat yang sama di mana mereka bersetuju dengan lontaran pandangan yang diberikan.

Masalahnya bukan mata cantik tapi mekap sampai tabbaruj

Selain itu, ada juga tidak bersetuju dengan pendapat Michael memandangkan solekan di bahagian mata oleh wanita berniqab ini boleh membawa ke arah tabbaruj.

Sumber: Instagram @michaelang38

About admin

Check Also

“Perempuan Ni M4ki Mak Aku Sebab Bu4ng Gambar Jesvs” – Adik Afiq Muiz

Sejak semalam hang4t diperkatakan mengenai kemelvt rumah tangga pelakon Afiq Muiz dan isterinya, Pachara Apin apabila kedua-duanya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *