“Dia tak sengaja…”- Cerita ibu m4ngsa mengenai ins1den remaja perempuan tertik4m adik

Minggu lalu, kec0h di media sosial mengenai seorang remaja perempuan tertik4m adik lelakinya di rumah mereka dalam sebuah kejadian berlaku di Kampung Ulu Pulai, Ulu Choh, Iskandar Puteri.

Difahamkan, pvnca kejadian berpvnca daripada perg4duhan adik-beradik yang berebut tempat duduk dalam kereta ketika pulang dari sekolah sebelum berlarutan sehingga tiba di rumah mereka.

Kakak tak sengaja

Terbaharu, ibu kepada kedua-dua beradik terlibat itu tampil menceritakan semula kejadian ketika ditemu bual dalam sebuah siri televisyen realiti jen4yah tersohor Malaysia iaitu 999 yang disiarkan di TV3.

Menerusi rakaman dimuat naik semula oleh pengguna TikTok, si ibu menceritakan kakak (suspek) tidak sengaja menik4m adik lelakinya (m4ngsa) dalam ins1den berkenaan.

“Tapi, saya rasa nak kata dia alami tek4nan itu tidak.  Saya rasa dia tak sengaja sebab benda (pis4u) itu memang berada di situ. Saya rasa dia tak sengaja,”ujar ibu m4ngsa.

Bukan berebut kerusi

Malah, wanita berusia 43 tahun itu mengatakan kejadian sebenar yang berlaku bukanlah disebabkan mereka berdua berebut tempat duduk dalam kereta seperti didakwa pada awalnya, sebaliknya cuma berg4duh mulut sahaja.

“Bukan berebut kerusi cuma ia dij4tuhkan dan si adik suruh naikkan semula. Dia cakap kakak, kakak pekak ke ini semua. Mereka berg4duh mulut. Dia kata lain kali kalau abang minta tolong, kakak tak nak tolong lagi.
“Dia mula dengan provok4si. Saya minta mereka senyap, dah, dah, dahlah pan4s ini,”cerita ibu m4ngsa

Cerita wanita itu, dia mula terkejvt apabila anaknya seorang lagi memanggil namanya bagi memberitahu keadaan m4ngsa kepadanya yang ketika itu sudah berlumvran d4rah.

@lirahs.dhom Kes Kakak tikam mati adik di johor #kesviralterkini #kakaktikamadik #kakaktikamadikjohor #fypシ #fyp #viralvideo #999 #masukberanda #gegarvaganza9 #gv9 #alfatihah ♬ original sound – ??????? – ??????.????

Ya Allah, abang.. ma4fkan kakak, kakak tak sengaja, jangan b3nci kakak.. apa kakak dah buat..

Jelasnya lagi, selepas dia membaling pis4u berkenaan sehingga mengenai bahagian leher adik lelakinya, si kakak terus men4ngis p4nik dan berkali-kali menyalahkan dirinya selain tidak henti-henti meminta maaf.

“Ya Allah, abang.. maaafkan kakak, kakak tak sengaja, jangan b3nci kakak.. apa kakak dah buat ni,”katanya.

Walau bagaimanapun, wanita itu cuba tenangkan anak perempuannya dengan mengatakan kejadian berlaku di luar jangkaan dan perbuatan tersebut bukanlah disengajakan.

Peguam tak setuju si ibu ditemubual wartawan

Akan tetapi, seorang peguam bernama Asiah Abd Jalil tidak bersetuju dengan penyiaran temubual oleh wartawan bersama ahli keluarga svspek. Ia berikutan kedua-dua svspek terlibat adalah anak wanita itu sendiri.

Sumber: TikTok @lirahs.dhom, Facebook Asiah Abd Jalil 

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *