Divngkit bertelekung di Mekah, Sajat bersuara -“Saya dip4ksa pakai oleh im1gresen sana..”

Beberapa tahun lalu, kecoh di media sosial apabila usahawan kosmetik kontr0versi, Nursajat berpenampilan seperti jemaah wanita ketika mengerjakan umrah, dan bukannya memakai ihram seperti jemaah lelaki lain.

Tind4kan itu membuatkan Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjat Kamaruzzaman menerima banyak kec4man sehingga dipanggil oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan banyak pihak lagi.

Netizen kembali ungk1t Sajat bertelekung

Lama meny3pi daripada isu ini, semalam terdapat segelintir netizen membangkitkan semula dengan bertanya dan mempertikaikan tind4kan Sajat memakai telekung ketika mengerjakan ibadah umrah bersama ahli keluarganya.

Menerusi video dimuat naik, netizen mempersoalkan Sajat sama ada usahawan berusia 37 tahun itu mahu menutup kisah menutup dan melupakan kes memakai telekung dan berpenampilan seperti seorang wanita.

“Sajat, nak tak tutup kisah kat Mekah tu?”soal netizen ketika sesi siaran langsung di TikTok .

Tak, kat Mekah memang macam tu. Saya dip4ksa pakai

Tidak berdiam diri, Sajat tampil menjawab soalan yang diajukan oleh salah seorang netizen mengenai ins1den berkenaan.

Sajat berkata, dia bukanlah mahu melupakan insiden bertelekung dan memakai tudung termasuk niqab di Mekah, sebaliknya dipaksa berbuat sedemikian atas arahan pihak pengurusan Imigresen negara berkenaan.

“Tak, kat Mekah tu memang saya kena pakai macam tu. Memang, lillahi ta’ala, sumpah. Memang saya sampai di imigresen, mereka suruh saya pakai tudung, suruh saya solat pakai hijab (telekung),”jelas Sajat.

Kalau saya t1pu, mat1lah mak bapak saya

Tegas Sajat, pendedahan yang diberitahu itu bukanlah suatu penafian dan bukanlah pen1puan. Malah, ‘ibu’ kepada dua anak angkat pasangan kembar ini ber4ni bermain sump4h atas nama ibu dan ayahnya.

“Lillahi ta’ala, sumpah, lillahi ta’ala, kalau saya men1pu, mat1lah mak bapak saya,”tegasnya.

@dedeqadnan #sajatvideo #masukfyp #fypgakni #fypgakni #fypdongggggggg #fypシ゚viral ♬ original sound – dedeqadnan

Betul jugak tu, badan dia nampak macam perempuan

Pendedahan Sajat itu membuatkan ramai bersependapat apabila mereka melihat semula susuk tubuh usahawan tersebut yang sememangnya menyerupai seorang wanita.

Mereka juga mengatakan adalah patut sekiranya pihak imigr3sen sana menyuruh Sajat berpakaian sedemikian kerana susuk tubuhnya boleh menimbulkan syahwat seseorang.

Aik, dia yang t1pu mak bapak pulak kena m4ti

Selain itu, ada juga mempersoalkan sump4h Sajat kerana menyebut nama ibu bapanya sendiri, sedangkan dia yang melakukan kesal4han.

Walau apapun penjelasan yang diberikan oleh Sajat, kesalahan seseorang menyerupai jantina asalnya tetap salah. Didoakan semoga Sajat kembali ke pangkal jalan sebelum semuanya terlambat kerana kita tidak tahu pengakhiran hidup seseorang di kemudian hari.

Sumber: TikTok @dedeqadnan

About admin

Check Also

K0ngsi Tips Sab4r Dengan Per4ngai Pas4ngan, Net1zen Suruh Watie Kahwin Dulu – “Pandainya Bercakap..”

Seperti yang ramai tahu, pelawak dan penyampai radio, Shuib bakal mendirikan rumah tangga bersama kek4sih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *