“Semua orang yang kurus ambil d4d4h ke macam mana?”-Naqiu

Penyanyi Naqiu meluahkan kek3cewaan apabila dirinya sering dikaitkan dengan ‘d4d4h’ kerana memiliki saiz fizikal yang kecil.

Bagaimanapun, Naqiu atau nama sebenarnya Wan Naqiuddin Mohd Najib menafikan walaupun sudah lama berhadapan dengan tudvhan sebegitu sejak sekian lama.

“Sebenarnya saya dah hadap perkara macam ni dan berpuluh tahun,”ujarnya.

Naqiu berkata, dia berharap agar pihak yang menvduhnya mengambil b4han terl4rang itu menyemak semula sama ada fizikal dia pernah mengalami perubahan iaitu ‘meng3mbang’ lebih daripada saiz sekarang dan sebelum ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naqiu Mohd (@thisisnaqiu)

Naqiu turut mempersoalkan sama ada fizikal seseorang menggambarkan seseorang itu mengambil b4han terl4rang atau tidak. Malah, penyanyi berusia 35 tahun itu mengatakan jika benar dia ‘ambil’ pasti sudah ‘k4ntoi’ memandangkan sudah banyak roadblock terp4ksa dilalui sepanjang kehidupannya.

“Semua orang yang kurus ambil barang ke macam mana? Saya tak faham, sepanjang kehidupan saya banyak kali bila ‘road block’, berapa kali dah saya kena buat uj1an air kencing tetapi mereka hanya jalankan tugas, tak apa.
“Yang anda ni kenapa pulak? Orang kurus je hisap d4dah, bila orang berbadan besar anda kutvk pula, anda nak apa sebenarnya?” katanya.

Dalam masa sama, Naqiu mencabar individu berkenaan untuk berhadapan dengannya dan membawanya buat uj1an air kencing bagi memuaskan hati.

“Saya cabar orang yang cakap tu, kau datang jumpa aku, kau ‘ur1ne’ (ujian air kencing) aku. Kalau tak ‘sangkut’, kau siap.”

Dalam masa sama, Naqiu mendoakan tudvhan tak berasas itu berpatah balik kepada individu yang menudvhnya mengambil barang terl4rang itu.

“Saya mendoakan apa benda yang awak cakap kepada saya tak terkena kepada awak balik ataupun keturunan awak.
“Sebab apa, saya ada keluarga, saya boleh membayangkan perkara ini ditanya terus kepada keluarga saya, apa perasaan mereka bila orang cakap macam ni?
“Terima kasih banyak, cab4ran tu masih terbuka. Anda boleh datang jumpa saya, urine saya, tapi kalau tak sangkut, anda hadaplah akib4tnya,” kata Naqiu lagi.

Sekadar info, Naqiu kembali aktif selepas bergelar juara program Gegar Vaganza musim keenam (GV6) pada tahun 2019.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir)

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *