Bukan a1bkan keluarga, kakak Abang Viva cuma nak elak mak ayah disoal bertalu-talu

Beberapa hari lalu, ‘p4nas’ di media sosial mengenai berita perkahwinan Abang Viva bersama wanita pilihan hatinya yang mendakwa ia tidak direstui oleh keluarga.

Bahkan, perkahwinan yang dibina sebenarnya diluar pengetahun ibu bapa seperti dakwaan kakak kepada Abang Viva atau nama sebenarnya Azwan Omar.

Tidak berdiam diri, abang Viva tampil menjelaskan dakwaan tersebut menerusi satu sesi siaran langsung di Facebook. Katanya, dia menafikan berkahwin secara senyap-senyap, namun mengakui ibu bapanya kurang bersetuju dengan calon dipilih.

Malah, mengatakan akan menyelesaikan masalah tersebut secara tenang dan tertutup.

Pended4han baru-baru ini bukan sebar aib keluarga

Semalam, kakak abang Viva dikenali Fauziyah Omar menjelaskan dakwaan tersebut bukanlah mahu menyebarkan aib keluarga, sebaliknya kasihan apabila ibu bapanya disoal oleh netizen bertalu-talu akan berita pernikahan anak mereka.

“Ingin saya teg4skan di sini, posting tersebut bukan membuka 4ib keluarga. Tapi untuk pemakluman kepada golongan netizen yang datang rumah tak tentu masa mengg4nggu ketenter4man mak ayah saya tanpa mengira waktu.
“Dalam posting tu saya mohon kepada semua tolong jangan tanya dan g4nggu mak ayah saya. Itu sahaja,”tulisnya.

Mak ayah saya diser4ng bert4lu-t4lu

Selain itu, Fauziyah mempersoalkan sama ada menjadi satu kes4lahan bagi seorang anak menjalankan tanggungjawab menjaga hati dan perasaan orang tuanya setelah mereka diser4ng bertalu-talu dari pihak keluarga, kenalan, malah dari orang yang tak dikenali.

Apa-apa pun, didoakan semoga permasalahan ini dapat diselesaikan dengan cara terbaik dan tanpa mengikut perasaan.

Sumber: Facebook Fauziyah Omar 

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *