Beng4ng dig4nggu lelaki berkopiah, Baby Shima dedah mesej lvc4h diterimanya

Penyanyi sens4si, Baby Shima mendedahkan menerima gangguan berbentuk tulisan daripada seorang lelaki yang kerap menghantar mesej menerusi ‘direct message’ (DM) di laman Instagram miliknya.

Menerusi sebuah posting dimuat naik, pemilik nama Nor Ashima Ramli itu meluahkan rasa beng4ng sekali gus mendedahkan akaun serta wajah lelaki tersebut sebagai pengajaran kepada umum.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENG BABY SHIMA (@babyshimaofficial)

Shima berkata, akaun lelaki berkenaan dipenuhi foto dan video berunsur Islamik seperti berpenampilan memakai kopiah tetapi tidak melambangkan imej sebenarnya yang seolah-olah menjij1kkan.

Malah, penyanyi lagu Pura-Pura Bujang itu juga dapat menjangka sekiranya lelaki tersebut memberi maklum balas berhubung perkara berkenaan yang kononnya akaun Instagram telah digod4m.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENG BABY SHIMA (@babyshimaofficial)

“Instagram abang penuh dengan ceramah baik2 alhamdulillah suka tengok. Tapi di belakang orang masyallah. munafikman, kol*mman. Kejap lagi dah kantoi, kena hack.. okey tu perkara biasa.

“Tiba-tiba rasa nak nyanyi lagu Zizi pula.. hati hitam boleh tutup dengan jubah eh eh eh banyaknya orang mun4fik zaman sekarang ni,” tulisnya hari ini.

Posting dikongsi Shima itu memaparkan beberapa tangkap layar DM kata-kata lucah yang diterima daripada lelaki terbabit.

Walau bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sekiranya lelaki tersebut adalah pemilik akaun yang menghantar DM kepada Shima atau sekadar menggunakan identiti palsu semata-mata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NENG BABY SHIMA (@babyshimaofficial)

Menjengah di ruangan komen, ramai netizen mengec4m perbuatan jelek lelaki itu selain mengakui bahawa imej sesesorang itu tidak menggambarkan keperibadian yang ada dalam diri masing-masing.

Posting dia tak melambangkan peribadi

Buat je lapor4n pol1s!

Gel1 betul, acah alim tapi hakikatnya…

Betul ke tu? Takvt fitn4h je

Sal4hkan m4nusia, bukan ag4ma

Namun begitu, lelaki terbabit belum memberikan sebarang penjelasan malah akaunnya juga masih diakses orang ramai kerana tidak diletakkan dalam mod privasi.

Sumber: Instagram Baby Shima

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *