Rasa diri dijadikan ‘bah4n’ jenaka, Caprice nak sam4n Mydin?

Nama penyanyi rap sens4si, Caprice tidak perlu diperkenalkan lagi kerana figura ini seringkali prihatin dengan nasib men1mpa sesuatu individu atau situasi.

Malah, pemilik nama Ariz Ramli menjadi sorotan netizen kerana tidak pernah ketinggalan turun padang sehingga sanggup bersengkang mata bersama tim miliknya bagi merungkaikan sesuatu isu.

Nama ‘cap’ ‘rice’ dijadikan bah4n jenaka Mydin?

Terbaharu, muncul pula isu berb4ngkit di mana salah sebuah pasaraya tersohor, Mydin memuat naik ciapan dikatakan berbaur sind1ran terhadap nama penyanyi berusia 34 tahun dengan mempromosikan barangan.

Menerusi ciapan tersebut, pihak sosial media pasaraya tersebut hanyalah menulis ‘Mula-mula ingat nak beli tea je, sekali terbeli cap dengan rice‘.

Caprice minta Mydin mohon maaf dalam tempoh 24 jam

Tidak berdiam diri apabila ‘rasa’ namanya dijadikan bahan jenaka, Caprice meminta pihak Mydin bagi membuat permohonan maaf  dalam tempoh 24 jam selain meminta mereka untuk memadam ciapan tersebut.

Kalau tak, Caprice nak s4man?

Dalam hantaran berikutnya, Caprice mengatakan dia tidak teragak-agak mahu meny4man pihak Mydin sekiranya tiada sebarang permohonan maaf daripada pihak tersebut.

Tindakan membuat ciapan di laman Twitter itu jelas membuatkan klien Caprice rasa dih1na dan tidak selamat lagi.

“Disebabkan hantaran Mydin pada 19 Oktober, klien kami rasa dih1na oleh jenama dan pasaraya mereka kerap beli-belah.
“Pengh1naan awam menyebabkan klien kami rasa tidak selamat dan tr4uma terhadap pembeli, pekerja dan pelanggan dari Mydin. Kami akan mengenakan tind4kan und4ng-und4ng,”tulis Caprice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiger of AlQuds (@capricedaddycap)

Selain itu, Caprice berharap agar pihak Mydin tampil membuat video permohonan maaf dan ganti rugi atas hantaran berbaur sind1ran tersebut.

Sumber: Twitter @MydinMalaysia , Instagram @capricedaddycap

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *