Mahu staf berehat & nikmati alam semulajadi, ramai impikan majikan seperti Khairul Aming

Baru-baru ini, influencer dan usahawan terkenal, Khairul Aming yang membawa staf syarikatnya pergi bercuti ke sebuah resort telah mencetuskan pelbagai reaksi orang ramai.

Menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik oleh Khaiul Aming di laman TikToknya, dia memaklumkan telah menutup kilang Sambal Nyet selama dua hari untuk membawa semua stafnya meluangkan masa dengan berehat dan menikmati alam semulajadi di Lalang Resort, Jeli, Kelantan.

@khairulaming Dua hari lepas kita tutup kilang Sambal Nyet untuk bawa semua staff bercuti kat resort. Trip ni santai je, just untuk berehat and enjoy the nature. aku buat fruit cocktail sikit untuk rasa-rasa haha. Overall it was a fun trip ? #SambalNyet #makanlokal #makanlokaldestination? ♬ original sound – Khairulaming

“Dua hari lepas kita tutup kilang Sambal Nyet untuk bawa semua staff bercuti kat resort. Percutian ini santai je, hanya untuk berehat and menikmati alam semulajadi.
“Aku buat fruit cocktail sikit untuk rasa-rasa, secara keseluruhannya, percutian ini sangat menyeronokkan,” ujarnya di ruangan kapsyen.

Dalam video tersebut, Kahirul Aming menjelaskan dia telah menempah keseluruhan resort tersebut untuk memberi laluan kepada semua stafnya menimati percutian mereka.

Malah, semua staf diberi kebebasan untuk melakukan apa-apa aktiviti yang menyeronokkan mengikut kehendak mereka tanpa mempunyai jadual yang ditetapkan.

Bertuahnya dapat majikan macam ini!

Susulan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa k4gum mereka dengan sikap yang ditunjukkan oleh Khairul Aming yang sentiasa menjaga kebajikan pekerjanya.

Nak kerja jugak dengan Khairul Aming!

Malah, ramai juga yang menyimpan hasrat untuk menjadi sebahagian daripada pekerja Khairul Aming sehinggakan mereka sanggup dan tak kisah dibayar gaji rendah.

Sumber: TikTok @khairulaming

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *