Caprice nak s4man RM30 juta? Netizen pert4han MYDIN -“Kelakar, bukan nama dia..”

Panas di media sosial mengenai hantaran dibuat oleh pasaran bor0ng terkemuka, MYDIN apabila dikatakan membuat ciapan berbaur sind1ran terhadap penyanyi rap, Caprice sebagai tujuan mempr0mosikan barang mereka.

Perkongsian yang dimuat naik di Twitter itu telah mengvndang ketid4kpuasan hati pemilik nama Ariz Ramli sehingga bertindak mahu s4man RM30 juta ke atas pih4k MYDIN jika tidak membuat perm0honan m4af dalam tempoh 24 jam.

Disebabkan isu p4nas itu, nama MYDIN kembali trending di platform Twitter apabila ramai mempert4hankan mereka daripada diken4kan sam4n oleh penyanyi berusia 34 tahun itu.

‘Cap’ dan ‘rice’ tu bukan nama dia pun

Men1njau di ruangan segenap media sosial, ramai berpendapat ciapan yang ditulis oleh MYDIN di laman Twitter bukanlah merujuk kepada penyanyi tersebut memandangkan nama sebenarnya ialah Ariz Ramli.

Bahkan, dalam kamus jelas menujukkan kewujudan perkataan ‘rice’ merujuk kepada beras dan ‘cap’ iaitu topi. Ia secara tidak langsung adalah normal bagi sebuah pasaraya mempromosikan barangan yang mereka jual di media sosial kepada pelanggan.

J4ngan m1nta m4af, MYDIN s4man dia bal1klah!

Selain itu, ada juga berharap agar pihak MYDIN sam4n semula Caprice kerana ia sudah menc4lar marvah perniagaan mereka meminta mereka untuk tidak membuat perm0honan m4af.

J4ngan p4dam Tweet

Tidak kurang juga netizen menyuruh MYDIN membiarkan ciapan tersebut meskipun sudah diminta oleh Caprice sebelum dia mengambil t1ndakan und4ng-und4ng.

Mula2 aku pun tak f4ham

Malah, ada netizen mengatakan pada mulanya dia tidak faham hantaran Insta Story yang dikongsikan oleh Caprice sehinggalah dia perhati perkataan ‘cap’ dan rice’ berkali-kali.

Difahamkan, Caprice kini sedang membuat kajian mengenai cawangan MYDIN bagi memberi bantuan buat rakyat Malaysia di laman Insta Storynya.

Sumber: Twitter @MydinMalaysia

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *