Netizen tudvh Ustazah Asma’ tak jaga ikhtil4t ketika jumpa Mawla Amin?

Baru-baru ini, kedatangan seorang lelaki yang did4kwa keturunan Nabi Muhammad SAW sempena penganjuran sebuah majlis ilmu disambut baik oleh orang ramai.

Selain individu biasa, golongan pendakwah juga berkesempatan bertemu lelaki bernama Mawla Muhammad Amin Al-Idrisi itu di lapangan terbang sebelum dia pulang semula ke Maghbiri.

Memetik laporan Cari Forum, kelihat Ustazah Asma’ Harun juga menjadi perbualan ramai berdasarkan sebuah hantaran video dimuat naik oleh seorang pengguna laman Twitter.

Menerusi ciapan tersebut, pengguna itu mempersoalkan sekiranya Ustazah Asma’ dan Ebit Lew menyokong kehadiran ‘cicit Nabi’ berkenaan.

Namun begitu, ramai memilih bersangka baik terhadap Mawla memandangkan kehadirannya tidak membawa sebarang ajaran yang boleh menyes4tkan umat Islam di Malaysia.

Malah, ada juga mempertahankan tind4kan Ustazah Asma’ itu kerana sekadar mengambil berkat ulama sekali gus menyantuni orang luar sebagai tetamu.

@phijrah_ MASYAALLAH #maulamuhammadaminalidrisialhassani #ustazahasmaharun #ustazebitlew #foryou #fypシ #xyzbca ♬ suara asli – Syahril Hendrawan

Tak t4kut fitn4h ke?

Tapi tidak semua memberi reaksi positif, terdapat juga individu menuduh beliau tidak menjaga ikhtilat atau perg4ulan kerana dikatakan berdiri berdekatan beberapa lelaki lain walaupun dengan kehadiran suami di sisi.

Sebelah tu suami, lelaki lain tu siapa?

Susah juga kalau semua perkara nak dipersoalkan! Apabila bertemu dengan individu disanjung tinggi, sudah pasti ramai ‘berkervmun’ untuk merakam video dan sebagainya. Jadi cubalah bersangka baik ya.

Sumber: Cari Forum

About admin

Check Also

“Silap saya tak cerita dekat ibu hal sebenar, Sarah hari2 dengan dia” -Syamsul Yusof

Pengarah tersohor, Syamsul Yusof mengakui bahawa kesilapannya tidak menceritakan sebarang masalah yang berlaku dalam rumah tangganya kepada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *