“Dia sc4mmer Morocco..”- Jaheaik dapati lelaki mengaku cicit Nabi terlibat 6 kes4lahan

Sejak kebelakangan ini, nama individu lelaki dikenali Sayyid Muhammad Amin bin Hamid Alidrisi Alhasani yang mengaku dirinya sebagai cicit Nabi Muhammad S.A.W ‘h4ngat’ diperbualkan di media sosial.

Kehadiran individu berkenaan ke negara juga membuatkan ramai mencvrigai status keturunan yang didakwanya sehingga menjadi pertikaian ramai.

Bagaimanapun, perkongsian seorang pengguna Twitter dikenali @eryazmi mengenai hasil si4satan dan kenyataan daripada pihak Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (Jaheaik) membuatkan ramai terkejvt.

Menerusi ciapan tersebut, individu berkenaan mengatakan ‘mawla’ yang dimaksudkan sebenarnya seorang sc4mmer kerana terlibat dalam aktiviti pen1puan wang.

“Dia memang sc4mmer Morocco. Statement (kenyataan) J4kim,”ciapnya sebelum membetulkan semula ia sebenarnya kenyataan daripada Jaheaik.

Malah, dalam kenyataan itu, pihak Jaheaik juga mendapati wujud ker4guan terhadap latar belakang individu berkenaan.

“Berdasarkan penilaian awal, beberapa isu dan kontr0versi penama tersebut dan kalangan pelajar Asia Tenggara di tidak mengetahui kewujudan Dari Muhammadiah di Fes, Maghribi dan ia menjadi persoalan dan mencvrigakan yang perlu diambil perhatian dan berhati-hati berkaitan penama tersebut,”katanya dalam kenyataan.

Terlibat 6 kes4lahan

Selain itu, turut dinyatakan enam kes4lahan yang dilakukan oleh individu berkenaan dan meminta ramai berhati-hati berkaitan penama tersebut.

Sumber: Twitter @eryazmiSinar Harian 

About admin

Check Also

“Saya Tak Sihat Dah…,” – S4kit Sebenar Shahida. Dalam Sarat Hamil 8 Bulan, Kini Di Hospital

Usahawan Datin Seri Nur Shahida berkongsi perkembangan terkininya yang sudah tiga hari menerima rawatan di …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *