Demi p4rti li4r, budak sekolah sanggup ‘t0ng’ duit sewa banglo RM1,000 sehari

Baru-baru ini, seramai 22 individu termasuk remaja bawah umur dit4han oleh pihak p0lis ketika mereka sedang ‘asyik’ menyertai p4rti li4r yang diadakan di sebuah banglo di Batu Feringghi, Georgetown pada 13 Oktober lalu.

Difahamkan, serbvan tersebut dilakukan sekitar jam 1.40 minit pagi di mana suspek terdiri daripada 14 lelaki tempatan dan lapan wanita tempatan berusia 16 hingga 21 tahun.

Selain itu, mereka ini didapati sanggup berkongsi wang untuk menyewa banglo tiga tingkat dengan kadar bayaran RM1,000 sehari.

Menurut Ketua P0lis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong, hasil siasatan mendapat satu kumpulan WhatsApp telah diwujudkan untuk mengumpul peserta.

“Setiap pengunjung yang hadir ke parti ini dijemput menerusi kumpulan WhatsApp dan mereka perlu membayar wang antara RM80 hingga RM100 bagi menyertai pesta tersebut.
”Kita juga dapati lapan perempuan yang sertai p4rti l1ar ini juga tidak dikenakan sebarang bayaran kerana ia dilunaskan oleh peserta lelaki,” katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Timur Laut, di sini hari ini.

Soffian berkata, seramai enam daripada mereka adalah remaja di bawah umur dan seorang daripada mereka itu masih bersekolah.

Mengulas lanjut, pihak p0lis turut mer4mpas dua peket d4dah jenis ket4min seberat 0.9 gram bernilai RM150 serta tiga biji p1l ekstasi dengan anggaran berat 1.6 gram bernilai RM45.

Dan, hasil saringan air kencing ke atas 22 individu berkenaan juga mendapati enam lelaki positif d4dah jenis meth4mphet4mine.

Sumber: Kosmo! (Safina Ramli)

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *