Dua rentvng kem4lang4n empat kenderaan, lori dipercayai dipandu l4ju ketika jalan ses4k

Semalam, tular di media sosial seorang lelaki mer4ung selepas isterinya dipercayai terperangkap di dalam sebuah kereta yang sedang terb4kar.

Kejadian itu dipercayai berlaku selepas kenderaan yang dinaiki mereka terlibat dalam satu kem4langan di Kilometer 45.7 Lebuh Raya Utara Selatan arah selatan sebelum simpang  Sedenak, Kulai, Johor.

Menerusi video tular di muat naik seorang individu dikenali Ridzema Naj di Facebook, lelaki berenaan cuba ditenangkan oleh pengguna jalan raya yang lain, namun dia g4gal menahan seb4k kerana tidak dapat menyelam4tkan isterinya.

Difahamkan, kem4langan tersebut membabitkan empat kenderaan dan enam m4ngsa iaitu dua m4ut rentvng di lokasi kejadian, manakala empat selamat.

Ia dimaklumkan oleh Komander Operasi dari Balai B0mba dan Penyelamat (BBP) Renggam, Mohd Fauzi Md Nor dengan mengatakan m4ngsa m4ut ialah penumpang Proton Wira iaitu Nurul Nazihah Kamalul Arifin, 28.

Mohd Fauzi Md Nor berkata, seorang lagi m4ngsa yang maklumatnya tidak diketahui berada dalam Toyota Vios yang turut terbabit dalam kem4langan itu.

“Pihak kami menerima panggilan berhubung kejadian jam 7.47 malam. Kemal4ngan membabitkan lori jenis Isuzu yang terb4kar 70 peratus, Proton Wira dan Toyota Vios masing-masing 90 peratus, dan Proton Preve.
“Terdapat seorang m4ngsa di bahagian tempat duduk penumpang kereta Proton Wira yang ters3pit dan ditemui r3ntung manakala pemandu berjaya menyelamatkan diri.

“Seorang lagi m4ngsa ditemui r3ntung dalam kereta Toyota Vios. Dua m4ngsa yang menaiki lori Isuzu dikenali sebagai S.Suresh, 38 dan Mok You Jian, 22, selamat dan tidak mengalami keced3raan.
“Pemandu Proton Preve, Bunayami Yahya, 43 juga selamat,” katanya.

Terbaru, menurut s4ksi kejadian, Mohd Ridhwan Othman, ketika kejadian, keadaan jalan memang ses4k dan secara tiba-tiba datang sebuah lori di bahagian lorong kiri dipandu laju terus mel4nggar beberapa buah kenderaan.

Disebabkan kejadia itu, lebuh raya berkenaan ditutup sementara oleh pihak berkuasa bagi tujuan operasi pem4daman dan penyel4matan.

Sumber: Facebook Ridzema NajHarian Metro (Omar Othman)

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *