Puteri Sarah tak akan diam diri selagi Ira Kaza tak dit4ngkap -“Law4n tetap L4wan”

Puteri Sarah Liyana nampaknya tidak akan berdiam diri terlalu lama sehingga anak kepada pelakon terkenal Kazar Saisi iaitu Ira Kaza dikenakan tindakan sewajarnya selepas did4kwa meng4nggu rumah tangganya dengan pengarah ters0hor, Syamsul Yusof.

Tak akan biar k3s tvtup

Menerusi Instagram Puteri Sarah, dia akan terus berjuang habis-habisan dan tidak akan membenarkan k3s tersebut ditutup walaupun prosesnya panjang dan mengambil masa.

“Tidak akan diam dan takkan diam selagi yang sepatutnya tidak diambil t1ndakan. Slowly but surely. Court case memang ambil masa yang SANGAT LAMA. Mahk4mah sivil dah dapat tarikh bicara tapi next year.

 

“Syariah court, soon, and I’m fighting for it. Case closed? Hell no! Never !
Tak pernah lagi dekat Selangor or Wilayah berjaya except dekat Terengganu pernah berjaya 1st case. So let’s make it the FIRST here!

“Doakan Sarah!” tulisnya.

Puas h4ti dengan penjelasan JAWI

Dalam perkongsian terbaru di Instagram hari ini, pelakon terbabit telah pergi ke pejabat Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) bagi mendapatkan penjelasan berhubung k3snya.

Menurut Sarah, dia berpuas hati dengan jawapan dan penerangan pihak disana namun tidak boleh mended4hkan apa yang diketahui kepada umum.

“Apa yang boleh saya cakap kes masih dalam siasatan sebab ada SOP & procedures yang banyak dan in sha Allah akan ada good news because good things come to those who wait right.

 

Allah pun tahu hambanya tak berhenti berjuang, berdoa dan pasti akan ada pelangi lepasni in sha Allah. JAWI will not kecew4kan Sarah dan wanita2 yang teraniaya diluar sana. Just don’t stop fighting,” ujarnya lagi.

Untuk rek0d, pada 18 Ogos lalu, Ira Kaza telah dipanggil ke pejabat JAWI bagi membantu si4satan berhvbung tind4kan s4man yang dif4ilkan Puteri Sarah di Mahk4mah Sesy3n Kuala Lumpur dan dua advan di pejabat agama terhadapnya.

Pelakon itu hadir memberi keter4ngan berhvbung dakw4an ganggvan orang ketiga dalam rumah tangga dua hari kemudian di pejabat JAWI.

Dia juga disi4sat meng1kut S3ksyen 38 Akta Kes4lahan Jen4yah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 yang berkaitan mengh4sut suami atau isteri supaya berc3rai atau meng4baikan tanggvngjawab.

Sumber: Instagram Puteri Sarah Liyana

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *