Jumpa pakar psiki4tri lagi, Puteri Balqis luah rasa ‘k0song’

Pelakon remaja, Puteri Balqis sekali lagi berjumpa dengan pakar psiki4tri selepas mengalami g4ngguan em0si akibat masalah tek4nan pasca-tr4uma (PTSD) yang dihadapinya sebelum ini.

Menerusi satu hantaran di laman Instagram, pelakon berusia 15 tahun itu terpaksa mengambil ubat penen4ng yang hanya bertahan dalam tempoh kurang daripada lapan jam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puteri Balqis Ashikin (@morosechild)

“Berjumpa pakar psiki4tri saya sekali lagi, ubat diberikan membuat saya gembira hanya kurang daripada lapan jam,” tulis pemilik nama Puteri Balqis Azizi itu.

Puteri Balqis berkata, selepas tempoh tersebut, dia seolah-olah k4bur dan berasa ‘kosong’ selain sukar untuk melupakan kisah silam serta berasa gementar sebaik bangun daripada tidur.

“Saya telah kehilangan diri saya, masih bertahan daripada memikirkan kisah lama dan berasa berget4r-get4r apabila bangun tidur. Kenangan itu kekal,” katanya lagi.

Sementara itu, pelakon drama Andainya Takdir itu juga mengakui kos ubat untuk mer4wat masalah berkenaan boleh mencecah RM160 sekotak sebelum mendapat harga diskaun.

Malah, ia secara tidak langsung membuatkan dirinya menjadi lebih d3presi apabila memikirkan kos perubatan yang agak mahal.

Orang tanya saya macam mana sembuh daripada depr3si?

Terdahulu, media melaporkan Balqis dan ibunya Norashikin Mohd Aziz menerima rawatan PTSD di sebuah pusat perubatan di ibu kota.

Sebelum itu, Balqis mendedahkan sikap burvk bapanya yang menjadi pengalaman p4hit buat dirinya dalam satu program ‘broadcast’ di YouTube sehingga kecoh di media sosial.

Sumber: Instagram Puteri Balqis

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *