Individu minta penjelasan, d4kwa Neelofa guna gambar anak orang lain tanpa izin?

Nama selebriti terkenal, Neelofa sememangnya tidak kering dengan kontroversi. Ada sahaja cerita yang melibatkan namanya menjadi perbualan netizen di media sosial.

Kali ini bukan lagi urusan gambar wajah anaknya Muhammad Bilal, tetapi berkenaan gambar anak orang lain yang fotonya telah digunakan sesuka hati oleh selebriti terbabit bagi tujuan waqaf.

Minta penjelasan Neelofa

Menerusi ciapan yag dibuat oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @Ainakhairilanw1, dia telah memuat naik tangkapan Insta Story Neelofa yang memaparkan gambar ahli keluarganya.

Menurutnya, gambar tersebut pernah terjadi lima tahun lalu dan kini terulang semula.

Dah dua kali gambar tu digunakan

Tambahnya, mereka telah pun mencuba mendapatkan penjelasan daripada pihak pertubuhan dan Neelofa namun sehingga kini tidak ada sebarang maklum balas.

Ujar pengguna TikTok itu lagi, mereka mahu pihak tersebut membuat penjelasan kerana mereka berhak tahu tujuan menggunakan gambar berkenaan kerana bersangkut paut dengan keselamatan ahli keluarga.

Dalam pada itu, @Ainakhairilanw1 turut mengatakan yang mesej dikirim kepada pihak Neelofa juga tidak berbalas dan wakil kepada nombor yang dihubungi sekadar menyatakan bahawa hal tersebut akan dimaklumkan kepada pengurusan.

Waris dah mesej tapi tiada balasan

Pihak keluarga patut tahu kepentingan gambar tu digunakan

Tambahnya lagi, gambar terbabit pernah diambil untuk tujuan mengumpul dana al-Quran tanpa pengetahuan keluarga sebelum ini dan kini pihak Pertubuhan Kash Neelofa pula yang menggunakannya.

Katanya masih ada lagi gambar tu

Menjengah ke ruangan komen, beberapa netizen mengatakan gambar terbabit masih ada di media sosial selebriti itu dan meminta dia menjelaskan perkara tersebut kepada keluarga kanak-kanak yang berada di dalam poster terbabit.

Mereka juga masih menantikan maklum balas daripada pihak selebriti itu yang dikatakan masih belum menghubungi waris sehingga kini.

Semoga ada keadilan buat yang benar

Cerita anak dia pula dihebahkan

Sumber: Twitter @Ainakhairulanw1

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *