“Apa hukvm am4ng seksval? PU & ustazah online tak nak ulas ke?” -Baby Shima

Isu seorang pend4kwah yang did4kwa atas 5 pertvduhan melakukan amang s3ksual kepada 2 orang remaja lelaki baw4h umur telah mendapat sor0tan ramai.

Mana tidaknya, pend4kwah yang juga seorang pelakon terkenal itu sering menjadi rujukan kepada para remaja dan juga rakan artis kerana memberikan penjelasan berkenaan agama secara santai serta mudah difahami.

Tanya apa hvkum am4ng seksval

Disebabkan itu, selebriti yang kerap dikaitkan dengan kontroversi, Baby Shima telah meluahkan rasa tid4k pvas hati apabila gol0ngan agam4wan di Malaysia dikatakan tidak pula menegvr apa yang telah dilakukan oleh pend4kwah tersebut.

Menerusi Insta Story Shima, dia memberi pertanyaan apakah hvkum amang seksval dan berharap supaya pencetus ummah (PU) dan ustazah online untuk mengulas isu tersebut.

Takde yang nak ulas ke?

Dalam pada itu, penyanyi dangdut berkenaan juga sempat menyertakan satu tangkapan layar berkenaan gos1p seorang artis popular yang dikatakan terp4ksa berkahwin kerana sudah terl4njur.

Dia juga telah meminta agar pend4kwah online untuk mengvlas isu terbabit dan sempat mengeluarkan sind1ran dengan beranggapan bahawa mungkin ia tidak menjadi perh4tian kerana mereka memilih dalam menegur seseorang.

Terdahulu, Baby Shima kerap menjadi sor0tan beberapa pendakwah apabila ditegvr secara terbvka di media sosial berikutan penampilannya yang menj0l0k mata.

Disebabkan itu, dia kerap menerima kec4man netizen sehingga mendapat pelbagai gel4ran yang tidak patut sehingga menggvris per4saannya.

Sumber: Instagram Baby Shima

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *