Tersadai 2 jam dalam kereta, Dato’ Hattan beng4ng lumb4 basikal tengah KL

Penganjuran Le Tour De Langkawi edisi ke-26 sudahpun membuka tirai sejak beberapa hari kebelakangan ini. Sudah tentu, beberapa lokasi melibatkan jalan utama telah dimaklumkan akan ditutup dan para pengguna jalan raya dinasihati merancang dahulu perjalanan.

Beng4ng ters4ngkut 2 jam

Walau bagaimanapun, menerusi Instagram penyanyi lagenda, Dato’ Hattan, dia telah meluahkan rasa kes4lnya apabila terper4ngkap hampir dua jam akibat daripada penutupan jalan disebabkan Le Tour De Langkawi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hattan (@dato_hattan)

Siapa punya idea la berlumba tengah KL

Tambah penyanyi asal Negeri Sembilan itu, penutupan jalan tersebut membuatkan dirinya tidak selesa dan tidak dapat berfikir bagaimana jika dia ingin ‘membuang air’ sewaktu tempoh berkenaan.

“Saya dari bulatan Kampung Pandan nak ke bangunan Tabung haji tapi dah nak dekat 2 jam. Pasal apa? Sebab jalan tutup, lumba basikal. Siapa punya idealah berlumba dekat tengah bandar Kuala Lumpur ni,” ujarnya.

Sab4r tok s4bar

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet termasuklah rakan artis meminta agar selebriti berkenaan bersabar. Ada juga sebahagian daripada mereka yang menyuarakan hal yang sama kerana terpaksa memberhentikan kenderaan demi memberi laluan kepada penganjuran acara berbasikal tersebut.

Namun begitu, Le Tour De Langkawi edisi ke-26 telah pun dimaklumkan lebih awal bagi membolehkan para pengguna jalan raya bersedia serta memberi laluan kepada para peserta bertanding.

Dengan orang baik kerja, hujan lagi

Tapi memang dah maklumkan jalan ditutup

Patut tak boleh buat dekat tempat laluan bandar

Ada yang kena sidai tepi jalan

Sumber: Instagram Dato’ Hattan

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *